Sabancı

Tosya köylerinde çiftçi eğitimleri devam ediyor

Karabük Haber tarafından
10 Şubat, 2017 12:10 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 11.02.2017 12:12
0
0
Tıklanma: 15
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Tosya Yukarı Kayı köyünde, İlçe Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçi eğitimleri kapsamında çiftçi eğitim toplantısı düzenlendi.
Köy kahvesinde yapılan toplantıya İlçe Müdürlüğü teknik personel ve çiftçiler katıldı. Düzenlenen eğitimde genel bağcılık, bağ hastalık ve zararlıları ile mücadele, toprak analizi ve numune alımı, tarımsal desteklemeler ve tarım ürünleri sigortası gibi konularda bilgiler verildi. Toplantıda ayrıca çiftçiler için hazırlanmış olan bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Toplantı, çiftçilerin sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safran bitkisi Keşkek ile birleştirildi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
04 Kasım, 2026 13:16 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 237
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘ün Safranbolu ilçesinde 10. Uluslararası Safran Festivali kapsamında düzenlenen gastronomi etkinliğinde, geleneksel keşkek yemeği safranla buluşturularak “safranlı çıtır keşkek” hazırlandı.
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ‘Cittaslow’ ünvanına sahip Safranbolu’daki Hıdırlık Seyir Tepesi’nde “Gastronomy Living Lab” etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlikte Şef Osman Mahir Balıkçı, Mehmet Can Çakıroğlu’nun katkılarıyla geleneksel keşkek yemeğini Safranbolu’nun “kırmızı altın” olarak bilinen safranıyla buluşturarak “safranlı çıtır keşkek” hazırladı. Yöresel lezzetlere yenilikçi bir yorum kazandırmak amacıyla hazırlanan yemek, etkinliğe katılanların beğenisine sunuldu.
Festival kapsamında düzenlenen gastronomi etkinlikleriyle Safranbolu safranının farklı yemeklerde kullanımı yaygınlaştırılarak kent tanıtılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.