Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Toplu taşıma ücretlerine zam geldi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
20 Ekim, 2026 17:06 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 178
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’te Belediye denetiminde hizmet veren özel halk otobüsleri, Ulaşım A.Ş. ve minibüslerde uygulanacak ücret tarifesi belli oldu.

Şehir içi kısa ve uzun mesafe ile özel güzergahlarda tam, emekli ve öğrenci ücretleri ayrı ayrı belirlendi.

Karabük’te toplu ulaşımda uygulanacak tarifeye göre şehir içi kısa mesafede minibüslerde tam bilet 40 TL, emekli bileti 37 TL, öğrenci bileti 30 TL olarak belirlendi. Özel halk otobüsü ve Ulaşım A.Ş. araçlarında ise tam bilet 35,50 TL, emekli bileti 33 TL, öğrenci bileti 27 TL oldu.

Şehir içi uzun mesafede minibüslerde tam bilet 45 TL, emekli bileti 42 TL, öğrenci bileti 35 TL olarak açıklandı. Özel halk otobüsü ve Ulaşım A.Ş. araçlarında ise tam bilet 42 TL, emekli bileti 38 TL, öğrenci bileti 31 TL olarak tarifede yer aldı.

Mahalle içi indirme-bindirme ücretleri minibüslerde 30 TL, özel halk otobüsü ve Ulaşım A.Ş. araçlarında 27 TL olarak belirtildi.

ÜCRETLER YÜKSELİYOR

Balıkpazarı-Sanayi Sitesi-Cumayanı, Beşbinevler-Cezaevi-Akören köyü, Akören-Zobran köyü, Bostanbükü-Karıt köyü, şehir merkezi-KYK yurtları-Beşbinevler-100. Yıl Necati İsmail KYK ile KYK yurtları-OSB-TOBB MYO güzergahlarında da farklı ücret tarifeleri uygulanacak.

Bu güzergahlarda kısa mesafe minibüs ücretleri tam yolcu için 54 TL, emekliler için 51 TL, öğrenciler için 38 TL olarak belirlendi. Özel halk otobüsü ve Ulaşım A.Ş. araçlarında ise tam bilet 48 TL, emekli bileti 44 TL, öğrenci bileti 35 TL oldu.

Uzun mesafede minibüslerde tam bilet 60 TL, emekli bileti 57 TL, öğrenci bileti 45 TL olarak açıklandı. Özel halk otobüsü ve Ulaşım A.Ş. araçlarında ise tam bilet 54 TL, emekli bileti 50 TL, öğrenci bileti 40 TL olarak tarifeye yansıdı.

KYK yurtları-Sanayi Sitesi-OSB ile Minibüs Terminali-Akören köyü-Cezaevi güzergahlarında minibüslerde tam bilet 60 TL, emekli bileti 57 TL, öğrenci bileti 45 TL olarak belirlendi.

Aynı hatlarda özel halk otobüsü ve Ulaşım A.Ş. araçlarında ise tam bilet 58 TL, emekli bileti 53 TL, öğrenci bileti 42 TL olarak listelendi.

 

38 metre uçuruma yuvarlandı

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
20 Ekim, 2026 16:53 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 153
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük-Ankara kara yolunda kontrolden çıkan kamyonetin yaklaşık 38,5 metre aşağı yuvarlanarak ters dönmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.
Kaza, Karabük-Ankara kara yolunda Eskipazar Mermer kavşağına yakın noktada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 41 AIS 937 plakalı kamyonet, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yaklaşık 38,5 metre aşağı yuvarlandı ve ters döndü. Kazada sürücü Ahmet Kaya (64) ile araçta yolcu olarak bulunan eşi Şaziye Kaya (59) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Yaralı sürücü Ahmet Kaya, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Sürücünün tedavisinin hastanenin kırmızı alanında sürdüğü öğrenildi.
Araçta yolcu olarak bulunan Şaziye Kaya ise kaldırıldığı Eskipazar Devlet Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.