Sabancı

Cihannüma derneğinden eğitime büyük destek

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
04 Şubat, 2017 11:13 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 24
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Merkezi İstanbul’da bulunan Cihannüma Derneği tarafından Kozlu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa bir proje gerçekleştirilerek ilçede bulunan Endüstri Meslek Lisesi’nin modernizasyonu gerçekleştirilecek.
Proje okulu olarak belirlenen Kozlu Endüstri Meslek Lisesi’ne bilgisayar, yazıcı, araç-gereç ve mutfak eşyası gibi yardımda bulunacak olan dernek üyeleri bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Derneğin Yönetim Kurulu üyesi Kemal Tekinbaş, Danışma Kurulu üyesi ve Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Şenol Duman, Yönetim Kurulu üyesi ve Merkezi Kayıt Kuruluşu Genel Müdürü Ahmet Yılmaz, Yönetim Kurulu üyesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Altınöz ve Cihannüma Derneği İstanbul Adalet Mezunları Temsilcisi Kadir Duyar ile derneğin Zonguldak temsilcisi Erdoğan Akçabelen tarafından yapılan incelemede Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahsur Gök’ün de eşlik ettiği incelemede hazır bulundu.
Gerçekleştirilen inceleme sonrasında heyet öğle yemeğinde de buluşarak yapılacak olan yardım hakkında fikir alışverişinde bulundu. Yapılacak olan yardım hakkında bilgiler veren Cihannüma Derneği Zonguldak temsilcisi Erdoğan Akçabelen, “Burada daha önce Genel Başkanımızın da katıldığı 15 Temmuz ve Yeniden Diriliş konulu bir konferans düzenlenmişti. O programa katılan okul müdürümüz derneğimize mesajla bize başvuruda bulundu. Bunun üzerine İstanbul Cihannüma Dernek Başkanımız okulun eksikliklerinin tamamlanması konusunda Borsa İstanbul’da çalışan başkan yardımcımız ve diğer arkadaşlarımız okulun eksiklikleri konusunda bir kampanya başlattılar. Şuanda bu kampanya çerçevesinde hazırlanan malzemeler getirilerek bugün arkadaşlarımızla birlikte okula teslim ediyoruz. Amacımız eğitime katkıda bulunmak. Bizim derneğimiz yardımlaşma, dayanışma ve işbirliği üzerine kurulan bir dernek. Bu anlamda da bu yaptığımız destekten dolayı da çok mutluyuz” dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safran bitkisi Keşkek ile birleştirildi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
04 Kasım, 2026 13:16 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 226
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘ün Safranbolu ilçesinde 10. Uluslararası Safran Festivali kapsamında düzenlenen gastronomi etkinliğinde, geleneksel keşkek yemeği safranla buluşturularak “safranlı çıtır keşkek” hazırlandı.
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ‘Cittaslow’ ünvanına sahip Safranbolu’daki Hıdırlık Seyir Tepesi’nde “Gastronomy Living Lab” etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlikte Şef Osman Mahir Balıkçı, Mehmet Can Çakıroğlu’nun katkılarıyla geleneksel keşkek yemeğini Safranbolu’nun “kırmızı altın” olarak bilinen safranıyla buluşturarak “safranlı çıtır keşkek” hazırladı. Yöresel lezzetlere yenilikçi bir yorum kazandırmak amacıyla hazırlanan yemek, etkinliğe katılanların beğenisine sunuldu.
Festival kapsamında düzenlenen gastronomi etkinlikleriyle Safranbolu safranının farklı yemeklerde kullanımı yaygınlaştırılarak kent tanıtılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.