Sabancı

Çeyrek asırlık su sıkıntısı sona eriyor

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
02 Şubat, 2017 10:22 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 30
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Belediyesi tarafından çeyrek asrıdır hidrofor sistemi ile su ihtiyacı karşılanan 14 katların isale hatları değiştirilerek su direk verilmeye başlanacak.
Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Çengelburnu Mahallesi’nde 14 katların su problemini kökten çözüme kovuşturacaklarını söyledi. Demirtaş konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Belediye başkalığı görevine talip olduğumuzda, vaatlerimizden biride su sorunu yaşayan 14 katların bu sorunu çözmekti. 14 katlarda hidrofor sistemi kullanıldığından, yüksek katlarda oturan vatandaşlarımızın dairelerine su çıkmıyordu hem de hidrofor siteminin harcadığı elektrikten dolayı burada oturan vatandaşlarımız daha fazla elektrik parası ödemek zorunda kalıyorlardı. Bu mahallede yaptığımız yeni su isale hattı çalışmaları sonucu artık vatandaşlarımız bu sorunlardan kurtuluyor ve 14 katlarda oturan vatandaşlarımız suya daha kolay ve daha ucuza kavuşacaklar. Ayrıca beldemizin her tarafında Gülüç’ü yeniden imar etme çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Bu çalışmalarımız sona erdiğinde, ortaya bambaşka bir Gülüç çıkacak. Bizi izlemeye devam edin.” Dedi.
Başkan Demirtaş çalışmaları en kısa sürede bitirmek için tüm ekiplerin seferber edildiğini söyledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safran bitkisi Keşkek ile birleştirildi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
04 Kasım, 2026 13:16 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 223
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘ün Safranbolu ilçesinde 10. Uluslararası Safran Festivali kapsamında düzenlenen gastronomi etkinliğinde, geleneksel keşkek yemeği safranla buluşturularak “safranlı çıtır keşkek” hazırlandı.
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ‘Cittaslow’ ünvanına sahip Safranbolu’daki Hıdırlık Seyir Tepesi’nde “Gastronomy Living Lab” etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlikte Şef Osman Mahir Balıkçı, Mehmet Can Çakıroğlu’nun katkılarıyla geleneksel keşkek yemeğini Safranbolu’nun “kırmızı altın” olarak bilinen safranıyla buluşturarak “safranlı çıtır keşkek” hazırladı. Yöresel lezzetlere yenilikçi bir yorum kazandırmak amacıyla hazırlanan yemek, etkinliğe katılanların beğenisine sunuldu.
Festival kapsamında düzenlenen gastronomi etkinlikleriyle Safranbolu safranının farklı yemeklerde kullanımı yaygınlaştırılarak kent tanıtılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.