Sabancı

YÖK Başkanı’nın çözüm süreci memnuniyeti

Karabük Haber tarafından
03 Mayıs, 2013 15:36 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 04.05.2013 22:15
0
0
Tıklanma: 523
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Çetinsaya, Kırıkkale Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “3. Üniversiteler Bölge Toplantısı” öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Periyodik hale gelen bölge toplantılarının, bu dönemde çözüm süreciyle paralel devam ettiğini belirten Çetinsaya, “Üniversitelerimizin üst temsilcileriyle, üniversitelerimiz çözüm sürecine ilişkin nasıl katkı sağlayabilir, pozitif manada nasıl katkı yapabilir, bu süreçten kampüslerimiz nasıl faydalanabilir, kampüslerimizde bu havayı nasıl hissedebiliriz konusunu da görüşeceğiz” diye konuştu.

Öğrenci temsilcileriyle ve öğretim üyeleriyle bir araya gelip görüşlerini ve sorunlarını dinleyeceğini ifade eden Çetinsaya, şunları söyledi:
“Onlarla da bu konular üzerinde istişarede bulunacağız. Süreçle ilgili toplantılarımız Fırat Üniversitesinde başladı ve devam ediyor.
Pazartesi günü İzmir üniversiteleriyle görüşüceğiz. Sırayla bütün bölgeleri ziyaret edip, görüşeceğiz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki üniversiteleri ziyaret planımız var. Mayıs-haziran gibi bu süreci tamamlayacağız. Üniversitelerden çözüm süreciyle ilgili çok pozitif katkılar alıyoruz. Bu toplantılar bittiğinde daha da somutlaştıracağız.”

Çetinsaya, bir gazetecinin, üniversitelerde çıkan olaylarla ilgili görüşünü sorması üzerine, “İnsanların toplumsal meseleler hakkında farklı görüşleri taşımaları çok doğaldır. Pozitif veya negatif tutum takınmaları normaldir ama bu kesinlikle şiddete başvurmadan, şiddete sığınmadan, tamamen akademik gelenekler ve demokratik süreçler içerisinde ifade edilmelidir. Bu bakımdan bu tartışmaların üniversitelerde yapılması normal ama asla ve asla şiddete başvurulmadan ve şiddete sığınmadan yapılması gerekir. Bu bakımdan bütün rektör arkadaşlarımızın hassasiyetini rica ediyoruz” diye konuştu.

Prof. Dr. Çetinsaya, toplantıda, üniversitelerin sorunlarını, YÖK ile ilişkilerini, yükseköğretimin genel problemlerini masaya yatırıp, çözüm yolları üzerinde konuşacaklarını söyledi.

Toplantıya, 14 üniversitenin rektörü ve rektör yardımcıları katıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eskipazar’da iki otomobil çarpıştı

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
24 Ekim, 2026 23:58 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 69
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde iki otomobilin karıştığı trafik kazasında araçlardan biri devrilirken, kazada 1 kişi yaralandı.
Kaza, Eskipazar-Karabük kara yolu Köyceğiz mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İ.D. idaresindeki 78 AD 301 plakalı otomobil, Eskipazar’dan Karabük istikametine sol şeritte seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüjdeki bordür taşlarına çarptı.
Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobil, aynı yönde ilerleyen S.B. yönetimindeki 41 BBZ 091 plakalı otomobilin sol yan kapılarına çarptı. Çarpışmanın ardından 78 AD 301 plakalı otomobil devrildi.
Kazada, devrilen otomobilde yolcu olarak bulunan R.P. yaralandı. Yaralı, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Eskipazar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralının ilk belirlemelere göre hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.