Sabancı

VALİ’den OSMANLICA yorumu!

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
10 Aralık, 2014 23:52 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 24
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

HARABEYE DÖNEN 130 YILLIK TAŞHAN, OSMANLICA KİTABENİN OKUNMASIYLA AÇILDI KARABÜK VALİSİ ORHAN ALİMOĞLU, TAŞHAN'IN OSMANLICA KİTABESİNİ OKUTARAK, OSMANLICA DERSİNE DESTEK VERDİ

130 Yıllık özlem sona erdi ve TAŞHAN hizmete açıldı.

Açılış törenine Osmanlıca damga vurdu!

Eflani Kaymakamı Tolga Özdemir, restorasyon çalışmaları kapsamında Taşhan’da bulunan ve Osmanlıca yazan kitabeyi programa katılanlara okudu. Ardından kürsüye gelen Vali Orhan Alimoğlu, son günlerde tartışılan Osmanlıca dersine destek verdi. Kitabenin çok güzel olduğunu söyleyen Alimoğlu, “Tarihi kökler şunu gösteriyor; bu Taşhan 130 yıl önce yapılmış. Bir şey güzel ve iyi yapılırsa çok eskimiyor. Bu bizim ihmalimizden yıkılmış. Sağ olsun başkanımız bu işe kadirşinaslık göstererek yeniden bu eseri canlandırmış. Kaymakam beyin okuduğu kitabe çok güzel bir kitabe. Bugünlerde malum tartılışıyor. Dedelerimizin dilini anlayabilir miyiz, anlayamaz mıyız? Anlasak bir zararı olur mu? Kaymakam bey okuyunca hepiniz anladınız. Ne demek istediğini anladınız. Bunların boş insanlar olmadığını anladınız. Böyle olunca bizim yeniden lisan gibi onun esaslarını, kültürünü, dilini, ne lazımsa doğru öğrenme yönünden gayret göstermemiz gerektiğini anlıyoruz. Bu da zor bir şey değil. Bir şeyi öğrenmenin yolu önce lüzumuna inanmak ve sonra da bir bilene sormak, öğrenmek” ifadesinde bulundu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te fuhuş operasyonu

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
24 Ekim, 2026 00:17 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 84
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’te düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 72 yaşındaki şahsın da aralarında bulunduğu 5 şüpheliden 4’ü tutuklandı.
Karabük Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gelen bir ihbar üzerine fuhuşa aracılık etmek ve yer temin etmek suçlarına yönelik operasyon düzenledi. Ahlak Büro ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 2’si kadın 5 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fuhuş organizasyonunu yürüttüğü öne sürülen şüphelinin 72 yaşında olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili adli sürecin devam ettiği bildirildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.