Sabancı

UZMANLAR GÖREVE HAZIR…

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
04 Kasım, 2017 01:43 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 116
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Safranbolu’da 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında asayiş kursuna katılan bin 900 uzman erbaş mezun oldu.
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında asayiş kursuna katılarak 14 hafta süresince gerçekleştirilen terörle mücadele başta olmak üzere birçok kursu başarıyla tamamlayan bin 900 uzman erbaş için tören düzenlendi.
125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında 24’üncü Dönem Uzman Erbaş Asayiş Branşı Kurs Kapanış Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı.
Törende konuşan 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Albay İsa Çakmak, uzman erbaşlarının Jandarma Genel Komutanlığı’nın görev ihtiyaçları ile meslek hayatında karşılaşabileceği ihtiyaçlar göz önüne alınarak hazırlanan program çerçevesinde yoğun bir eğitim döneminden geçtiğini söyledi.
Uzman erbaşların fiziki gücünü koruyarak verilen görevleri tam ve eksiksiz olarak yapmayı öğrendiğini kaydeden Albay Çakmak, “ Mevcut öz güveninizi ve savaşçı ruhunuzu daha da geliştirdiniz. Onurlu bir meslek yaşamına hazır hale geldiniz. Bundan sonra ülkemizin birlik ve bütünlüğünün korunmasında üstün görev anlayışı ve mesai mefhumu gözetmeden görev yapan Jandarma teşkilatının yurt sathında çeşitli birliklerde görev alacaksınız. Tarihte mukaddes vatan toprağı söz konusu olduğunda en olumsuz koşullarda bile devleşerek dünyanın en büyük güçlerine meydan okuyan Mehmetçiğin emsalleri asla mukayese edilmeyecek üzerindeki vatan sevgisinin erişilmez kahramanlık ruhunun sarsılmaz mücadele azmimin ve asil karakteri sizlerle daha yükselecektir” dedi.
Kursu birincilikle bitiren uzman erbaşın yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından başarılı olan erbaşlara belgeleri Vali Yardımcısı Osman Yenidoğan ve Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel tarafından belgeleri verildi.
Kursa katılan uzman erbaşların mehter marşı eşliğinde hazırladığı gösterinin ardından tören geçişi yapıldı.
Uzman erbaşlar, törenin ardından aileleriyle bir araya gelirken, zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safran bitkisi Keşkek ile birleştirildi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
04 Kasım, 2026 13:16 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 97
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘ün Safranbolu ilçesinde 10. Uluslararası Safran Festivali kapsamında düzenlenen gastronomi etkinliğinde, geleneksel keşkek yemeği safranla buluşturularak “safranlı çıtır keşkek” hazırlandı.
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ‘Cittaslow’ ünvanına sahip Safranbolu’daki Hıdırlık Seyir Tepesi’nde “Gastronomy Living Lab” etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlikte Şef Osman Mahir Balıkçı, Mehmet Can Çakıroğlu’nun katkılarıyla geleneksel keşkek yemeğini Safranbolu’nun “kırmızı altın” olarak bilinen safranıyla buluşturarak “safranlı çıtır keşkek” hazırladı. Yöresel lezzetlere yenilikçi bir yorum kazandırmak amacıyla hazırlanan yemek, etkinliğe katılanların beğenisine sunuldu.
Festival kapsamında düzenlenen gastronomi etkinlikleriyle Safranbolu safranının farklı yemeklerde kullanımı yaygınlaştırılarak kent tanıtılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.