Sabancı

TÜRK DÜNYASI İLE BAĞLAR GÜÇLENİYOR

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
01 Şubat, 2025 12:28 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 32
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük Üniversitesi, Erasmus+ KA171 hareketlilik programı çercevesinde uluslararası akademik iş birliklerini artırmaya devam ediyor.
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Asım Aydın, 2024 KA171 projeleri çerçevesinde Kazakistan’daki L.N. Gumilyov Avrasya Milli Üniversitesinde akademik faaliyetlerde bulundu.
Dr. Aydın, Kazakistan’daki üniversitenin akademik ve idari birimlerini ziyaret etti. Bu ziyaretler sırasında, Karabük Üniversitesi ile L.N. Gumilyov Avrasya Millî Üniversitesi arasında yeni iş birliği fırsatları değerlendirildi. Dr. Aydın, üniversitenin öğrencilerine Necip Fazıl Kısakürek’in eserleri üzerine dersler vererek karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.
Ziyaretin bir diğer önemli boyutu, L.N. Gumilyov Avrasya Milli Üniversitesi akademik personeline yönelik düzenlenen seminer oldu. Seminerde, Karabük Üniversitesinin akademik yapısı, araştırma yöntemleri ve akademik yazım süreçleri hakkında bilgi verildi.
Ayrıca, Dr. Aydın, Nazarbayev Üniversitesinde düzenlenen uluslararası bir konferansa katılarak küresel akademik eğilimler hakkında fikir alışverişinde bulundu. Astana’daki Yunus Emre Enstitüsüne yapılan ziyaret ise, Türkiye-Kazakistan kültürel ve eğitim iş birliğini güçlendirme amacı taşıdı.
Karabük Üniversitesi, 2024 KA171 projelerinin başarılı bir şekilde uygulanmasıyla akademik ve kültürel iş birliklerini küresel ölçekte daha da güçlendiriyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te fuhuş operasyonu

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
24 Ekim, 2026 00:17 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 245
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’te düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 72 yaşındaki şahsın da aralarında bulunduğu 5 şüpheliden 4’ü tutuklandı.
Karabük Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gelen bir ihbar üzerine fuhuşa aracılık etmek ve yer temin etmek suçlarına yönelik operasyon düzenledi. Ahlak Büro ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 2’si kadın 5 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fuhuş organizasyonunu yürüttüğü öne sürülen şüphelinin 72 yaşında olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili adli sürecin devam ettiği bildirildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.