Sabancı

TOPLU SÖZLEŞMEDE ANLAŞMA OLMADI

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
19 Mayıs, 2017 15:24 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 44
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

KARDEMİR A.Ş’de devam eden 13. dönem toplu iş sözleşme görüşmeleri devam ediyor. İki gün önce tekrar masaya oturan taraflar rakamlarda anlaşma sağlayamadı.

Yaklaşık 3 Bin KARDEMİR çalışanını ilgilendiren Toplu sözleşme görüşmelerinin iki gün önce yapılan oturumunda Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’de katıldı. Sendikanın birinci yıl ilk 6 ay yüzde 14, ikinci 6 ay yüzde 9, ikinci yıl ilk altı ay yüzde 10 ve ikinci altı ay için ise yüzde 8 oranında olmak üzere toplam yüzde 41 oranındaki zam talebine karşılık, işveren tarafı 1. altı ay %5, 2. altı ay %5, 3. altı ay %5 ve 4. altı ay %5 olmak üzere, 2 yıllığına toplamda %20 teklifte bulundu. İşverenin bu teklifini kabul etmediği belirtilirken,  sendika yetkililerinin, kamuoyuna açıkladıkları %41’de ısrarcı oldukları ifade ediliyor.

Önümüzdeki günlerde tekrar masaya oturacak olan tarafların anlaşma sağlayıp sağlamayacağı, anlaşamama durumunda sendikanın nasıl bir yol izleyeceği de merak ediliyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Keltepe Kayak merkezi sezona hazırlanıyor

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
05 Kasım, 2026 15:58 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 217
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘ün kış turizmindeki önemli noktalarından 2 bin rakımlı Keltepe Kayak Merkezi’nde yeni sezon hazırlıkları aralıksız devam ediyor.
Karabük şehir merkezine yaklaşık 23 kilometre uzaklıkta bulunan merkezde, ziyaretçilerin güvenli ve konforlu bir sezon geçirmesi amacıyla mekanik bakım ve teknik kontroller titizlikle yürütülüyor. Bu çerçevede telesiyej sisteminin makara ve rulman bakımları gerçekleştirilirken, röntgen sistemiyle hat kontrolleri ve gerekli bakım çalışmaları da sürdürülüyor.
5 bağımsız piste sahip Keltepe Kayak Merkezi’nde 875 metre uzunluğunda telesiyej, 500 metre uzunluğunda teleski ve yeni başlayanların kullanımına yönelik baby lift sistemi bulunuyor. Farklı zorluk seviyelerindeki pistleriyle hem kayak öğrenmek isteyenlere hem de deneyimli kayak severlere hitap eden merkez, günübirlik ziyaretçilere hizmet veriyor.
Ekipler, mekanik sistemlerin güvenli ve sorunsuz şekilde hizmet verebilmesi için teknik kontrollerini sürdürürken, Keltepe Kayak Merkezi’ni yeni kış sezonuna hazır hale getirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.