Sabancı

SÖZEN; HER KURUŞ TASARRUF İLÇE VE KÖYLERİMİZE YATIRIM OLARAK GERİ DÖNECEKTİR.

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
01 Kasım, 2023 23:06 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 46
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Karabük İl Genel Meclisi Kasım ayı Meclis Toplantısı, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında gerçekleştirildi.
Sözlerine İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamı kınamakla başlayan Başkan Sözen, “İsrail, işlemiş olduğu devlet suçundan, insanlık suçundan derhal vazgeçmeye davet ediyorum” dedi.
“Kasım ayı il genel meclisimizce il özel idaremizin 2024 yılı bütçesinin ve bütçe planlamalarının yapılacağı bir aydır” diyen Sözen, “Bu minvalde çalışmalarımız 20 gün boyunca devam edecektir. 2024 yılı bütçesi ile ilgili beklentiler çok yüksek ve bizde meclis olarak yaptığımız bu bütçeyle beklentileri karşılamaya çalışacağız. Türkiye ‘deki gelişmeler ışığında Karabük ilimiz özelinde yapacağımız bütçe 2024 adına Cumhuriyetimizin 100.yılına yakışır ve aynı zamanda yatırımcı aktif bir bütçe olacaktır. Bu manada Plan ve Bütçe Komisyonumuz 2024 bütçesinin taslağını 5 gün boyunca çalışacak, diğer taraftan tüm birim müdürlükleri ve ilçe özel idare müdürlüklerimizin bütçeleri ayrı ayrı bizzat müdürlerimizi davet ederek görüşülecek. Öncelikle müdürlerimizden 2023 yılının bütçesi ile ilgili ayrıntılı bilgi alınacak, daha sonra 2024 yılı bütçesi ile ilgili çalışmalar yapılıp sonuçlandırılacaktır. Bunun dışında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Jandarma Güvenlik Hizmetleri, İl Emniyet Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün taleplerini de bütçe imkânları dahilinde görüşüp karara bağlayacağız” ifadelerini kullandı.
İl Genel Meclisinin, bütçesini yaparken tasarruf tedbirlerine uyulup uyulmadığını, kontrol etme ve takip etme açısından önemli bir görevi olduğunu aktaran Sözen, “İl genel meclisimiz sadece bütçe yapan değil, yapmış olduğu bütçeyi takip eden, sahadaki uygulamaları yakından inceleyen bir meclistir. Ayrıca ilçelerle ilgili ayrı ayrı ödenek tahsis edildiğinde köylerdeki ihtiyaçları tespit edip en iyi şekilde kullanılmasına vesile olmuştur.
Bütçe gelecekteki bir dönem için gelir ve giderlerin tasarlandığı mali plan olup, ekonomik, siyasi ve hukuki sonuçlar doğuracak bir öneme sahiptir. 2024 yılı bütçesi geçtiğimiz yıllarda yaptığımız gibi en üst düzeyde azami tasarruf bütçesi olacaktır. Çünkü milletimizin vergileri ile merkezi bütçeden İlimize aktarılan her kuruşu yine milletimize sorumluluk bilinciyle hizmet olarak geri iade edeceğiz. İl Özel İdaremiz, İlde icracı bir kurum olduğundan, yapılacak her bir kuruş tasarruf İlçelerimize ve Köylerimize yatırım olarak geri dönecektir. İl Özel İdaremizin sınırlı gelir kaynakları düşünüldüğünde, mali disipline önem verilecek, az para ile çok iş yapabilme amacında ve gayretinde olacağız. Tasarruf tedbirlerine uygun ve riayet eden bir bütçe ortaya koyacağız, bunu son derece önemsiyoruz” diye konuştu.
Köylerdeki asfalt çalışmaları hakkında bilgi veren Sözen, “Merkezde 22,16 kilometre, Eflani’de 19,10 kilometre, Eskipazar’da 14,95 kilometre, Ovacık’ta 33,25 kilometre, Safranbolu’da 43,90 kilometre, Yenice’de 52,15 kilometre olmak üzere toplamda 186.51 kilometre asfalt atmış bulunmaktayız. Toplam programımız ise 210 kilometredir. Geri kalan asfalt çalışmalarımız Eflani ve Eskipazar programları ile tamamlanacak. Mevcutta programımızın yüzde 88,81 gerçekleştirmiş bulunuyoruz. 5 Mayıs 2023 tarihinde başladığımız asfalt programında 24 Ekim 2023 tarihine kadar toplam 104 bin ton asfalt üretimi gerçekleştirildi” dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Keskinkılıç; 24 yıl önce milletimizle başladık, aynı inançla yürüyoruz

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
03 Kasım, 2026 15:56 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 242
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

AK PARTİ Karabük Milletvekili, AK PARTİ Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı ve TBMM KİT Komisyonu Katip Üyesi D. Ali Keskinkılıç, AK Parti’nin iktidara gelişinin 24. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Keskinkılıç, 3 Kasım 2002’nin millet iradesinin Türkiye’nin geleceğine yön verdiği tarihî bir başlangıç olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlayan hizmet yolculuğunu ilk günkü heyecan ve kararlılıkla sürdürdüklerini ifade etti.

“Gücümüzü milletimizin güveninden alıyoruz”

3 Kasım’ın Türkiye’nin siyasi tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Keskinkılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bundan 24 yıl önce aziz milletimiz, sandıkta ortaya koyduğu güçlü iradeyle Türkiye’nin yarınlarına yeni bir kapı açtı. ‘Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ diyerek çıktığımız bu yolda, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletimize hizmet etmenin onurunu ve sorumluluğunu taşıyoruz. Gücümüzü milletimizin güveninden, çalışma azmimizi bu topraklara duyduğumuz sevdadan alıyoruz.”

“Hizmet anlayışımızın merkezinde insanımız var”

AK Parti’nin siyaset anlayışının temelinde insan odaklı hizmetin bulunduğunu belirten Keskinkılıç, şöyle devam etti:

“Bizim için bu yolculuğun en kıymetli karşılığı; bir annenin hayır duası, bir gencin geleceğe güvenle bakışı, bir çocuğun yüzündeki tebessümdür. Eser ve hizmet siyasetimizin merkezinde insanımızın huzuru, refahı ve umudu vardır. Milletimizin bize yüklediği sorumluluğun bilinciyle, her yeni güne ülkemiz için daha fazlasını yapma azmiyle başlıyoruz.”

“Karabük’ümüzü daha ileriye taşımak için çalışıyoruz”

Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda Karabük için yürüttükleri çalışmalara da değinen Keskinkılıç, şunları kaydetti:

“Emeğin, üretimin ve alın terinin şehri Karabük’ümüzü bu büyük yürüyüşte daha ileriye taşımak için kararlılıkla çalışıyoruz. Hemşehrilerimizin beklentilerine karşılık vermek, gençlerimize yeni imkânlar sunmak ve şehrimizin potansiyelini daha güçlü bir geleceğe dönüştürmek için gayretimizi sürdürüyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci asrında, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize Karabük’ümüzle birlikte katkı sunmaya devam edeceğiz.”

Millete ve teşkilatlara teşekkür

Mesajında AK Parti teşkilatlarına ve vatandaşlara teşekkür eden Keskinkılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Başta aziz milletimiz olmak üzere, kuruluşundan bugüne davamıza gönül veren, emek veren ve her şartta yanımızda duran bütün teşkilat mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ebediyete irtihal eden yol arkadaşlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum. 24 yıl önce milletimizle başladık; bugün aynı inançla, aynı sevdayla, yine milletimizle yürüyoruz. 3 Kasım 2002 zaferimizin 24. yıl dönümü kutlu olsun. İlk günkü aşkla, Türkiye için, Karabük için… Durmak yok, yola devam!”

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.