Sabancı

Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Doktora hüzünlü veda

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
07 Temmuz, 2022 15:48 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 55
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Konya’da görev yaptığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Doç. Dr. Ekrem Karakaya için 7 yıl görev yaptığı Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tören düzenlendi.
Hastanenin idare bölümünde düzenlenen anma töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, sesi titreyerek, çok üzgün olduklarını söyledi.
Ekrem hocanın çok iyi bir insan olduğunu anlatan Sarı, “Ne yaparsak yapalım Ekrem hocayı geri getiremeyiz. İçi insan sevgisi ile dolu, hiçbir zaman hiçbir insanı kırmayan gece gündüz demeden 24 saat çalışan, anjiyonun birisini bitirip dinlenmeden, teri kurumadan ikinci anjiyoya giren, sabahlara kadar insan sağlığı için çalışan, gayret gösteren bir kardeşimizdi.” dedi.
Hastane Başhekimi Doç. Dr. Nihat Yılmaz ise, idareci olarak böyle olayların yaşanmaması adına yapılacak ne varsa ve ne gerekiyorsa yapacaklarının sözünü verdi.
Konuşmalarından ardından hastane imamı Yakup Ökten tarafından helallik alındı, dua edilirken, bazı hastane çalışanları gözyaşlarına hakim olamadı.
Öte yandan Hastane bahçesinde, kentte bulunan sağlık sendikaları da bir araya gelerek yaşanan saldırıyı kıyarak alkışlarla protesto etti.
2013 yılından itibaren 7 yıl boyunca Ekrem Karakaya ile çalıştığını gözleri dolarak anlatan Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Önalan, “Çok iyi bir insan ve hekimdi. Acım gerçekten çok büyük ama öfkemde bir o kadar büyük. Duygularımı kontrol etmekte zorlanıyorum. Dünden beri birlikte çalıştığımız yoğun bakıma, ameliyathaneye, servislere gittiğimde hep Ekrem’i görüyorum. Biz çok kolay ölüyoruz ve çok kolay öldürülüyoruz. 30 yıldır hekimim ve hiç kimsenin bunun karşısında bir şey yapmadığını görüyorum. Hem abisi, hem hocası, hem arkadaşı olarak çok iyi bir insandı ve hekimdi” diyerek duygularını dile getirdi.
Hayatını kaybeden Karakaya için Çamlık camiinde ise öğle namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı. Karabük Valisi Fuat Gürel, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı ile hastane çalışanları ve vatandaşlarında katıldığı törende dualar edilerek, helallik alındıktan sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

FACİADAN KIL PAYI

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
24 Ekim, 2026 16:57 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 142
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük-Yenice kara yolunda, iddiaya göre hatalı sollama yapan tır ile karşı yönden gelen ve içerisinde 24 kişinin bulunduğu işçi servisi kafa kafaya çarpışma tehlikesi yaşadı. Olası facianın eşiğinden dönülen anlar, servis minibüsünün içindeki güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Edinilen bilgiye göre, karşı yönden gelen tırın hatalı sollama yapması sonucu işçi servisiyle karşı karşıya kaldığı anlar araç içi kamerasına yansıdı. Servis minibüsü sürücüsünün dikkati ve yaptığı manevra sayesinde iki araç çarpışmaktan son anda kurtuldu.
İçerisinde 24 kişinin bulunduğu işçi servisinde yaşanan tehlikeli anlar, araç içi güvenlik kamerası görüntüleriyle kaydedildi. Görüntülerde, tır ile servis otobüsünün karşı karşıya geldiği ve olası bir kazanın son anda önlendiği anlar yer aldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.