Sabancı

ORMANLIK ALANDA ÇIKAN YANGIN ÜÇ EVİ KÜL ETTİ

Karabük Haber tarafından
17 Ağustos, 2024 09:50 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 10.12.2024 22:16
0
0
Tıklanma: 142
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘ün Safranbolu ilçesi Ovacuma mevkiinde çıkan yangında 3 evin alev alev yandığı anlar cep telefonu kamerası ile görüntülendi.
Olay Ovacuma Ulu Yayla Kırlangıç Mağarası mevkiindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısasürede büyüyen alevleri fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirirken olay yerine çok sayıda itfaiye ve arazözler sevk edildi. Rüzgârın etkisiyle yerleşim yerine sıçrayan yangında 3 köy evi alev alev yanarken 2 büyükbaş hayvan telef oldu. Evlerin alevlere teslim olduğu anlar cep telefonu ile görüntülenirken yangın 6 saatlik çalışmanın ardından kısmi olarak kontrol altına alındı.
Bölgede çalışmalar sürüyor.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

10. Uluslararası Safran Festivali’nde 1 ton safranlı pilav dağıtıldı

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
02 Kasım, 2026 00:24 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 174
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘ün Safranbolu ilçesinde bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Safran Festivali’nde katılımcılara 1 ton safranlı pilav ikram edildi.
Şehitlik Anıtı’ndan Kazdağlıoğlu Meydanı’na kadar düzenlenen kortej yürüyüşüyle başlayan festival, konuşmaların ardından Cinci Hoca Macunu dağıtımı ve zerde kaynatılmasıyla devam etti. Festival etkinlikleri daha sonra Gayza köyündeki Safranova safran tarlasında sürdü. Burada konuşan Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Altuntepe, Safranbolu safranının kentin en kıymetli değerlerinden biri olduğunu belirterek, festivalin 10’uncusunu düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Safranbolu’nun tarihi ve kültürel mirasıyla dünyada özel bir yere sahip olduğunu ifade eden Altuntepe, safranın da bu mirası geleceğe taşıyacak önemli zenginliklerden biri olduğunu kaydetti. Safranın gastronomiden tekstile, kimyadan ilaç sanayisine kadar birçok alanda kullanıldığına dikkati çeken Altuntepe, festivalin uluslararası kimlik kazanmasının önemine değindi. Altuntepe, Safranbolu safranının dünya gastronomisinin önemli değerlerinden biri olmasını hedeflediklerini vurgulayarak, “Safranbolu TSO olarak temel hedefimiz bellidir. Safranımızın üretimini artırmak, üreticilerimizin emeklerinin karşılığını almasını sağlamak ve bu eşsiz ürünümüzü ulusal ve uluslararası pazarda hak ettiği yere taşımaktır” ifadelerini kullandı.
Safranbolu’da sınıf öğretmenliği yapan Güler Karacaoğlan, safran tarlalarında düzenlenen festivallere her yıl katılmaya çalıştığını ifade ederek, herkesi dünyanın en pahalı baharatı olan safranı yerinde görmeye davet etti.
Festival için İstanbul’dan Karabük‘e geldiğini aktaran Elif Ayvaz ise, İstanbul’da arkadaşlarının tavsiyesi üzerine safran dikimine başladığını kaydetti. Safran festivaline katılarak çok önemli bilgiler öğrendiğini belirten Ayvaz, “Festivali düzenleyen herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Konuşmaların ardından dev kazanda hazırlanan 1 ton safranlı pilav katılımcılara ikram edildi. Protokol üyeleriyle birlikte safran tarlasına akın eden vatandaşlar, dünyanın en pahalı baharatı olan safranın hasadını gerçekleştirip, bol bol fotoğraf çektirdiler.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.