Sabancı

Ordu’da 347.5 Milyon Liralık Borç Yapılandırıldı

tarafından
05 Mart, 2015 15:15 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 51
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Ordu İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, son dönemde çıkarılan yasalar doğrultusunda il genelinde 19 bin 855 kişinin 347.5 milyon liralık borcunu yapılandırdığını açıkladı.

Ordu Gazeteciler Derneği’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan SGK Ordu İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, son dönemde çıkarılan yasalar doğrultusunda sosyal güvenlik alanında borcu olduğu için sağlık hizmetlerinden yararlanamayan ve belli bir gelir seviyesine kavuşamayan kişilere borçlarını yapılandırma fırsatı tanındığını söyledi.

Bu yasaların yürürlüğe girmesinin ardından Ordu’da son 3 aylık dönemde 19 bini aşkın kişinin borçlarını yapılandırdığını belirten Günay, “4A kategorisinde bulunan ve SGK’ya borcu olan işverenlere yönelik yapılandırmada 3 bin 909 kişi 144 milyon 721 bin TL borcunu yapılandırdı. Yine uzun yıllar Bağ-Kur borcu yapılandırmaları kapsamında 14 bin Bağ-Kur’lumuz 200 milyon liralık borcunu yapılandırmış ve sağlık hizmeti ve Bağ-Kur maaşı almaya başlamışlardır. Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında ise bin 712 kişi başvuruda bulunarak 1 milyon 90 bin liralık borcunu yapılandırdılar. Tarım sigortasında borcu olan 234 kişi de 888 bin liralık borcunu yapılandırma yoluna gittiler. Bu durumda Ordu il genelinde 19 bin 855 kişi, 347 milyon 500 bin liralık borcunu yapılandırmıştır” dedi.

Günay ayrıca 724 bin nüfusa sahip Ordu il genelinde 132 bin aktif sigortalı çalışan, 107 bin emekli bulunduğunu, 357 bin kişinin ise aktif çalışan ve emeklilerin sağlık sigortasından yararlandığını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Komandolar mest etti

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
30 Ekim, 2026 17:05 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 283
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Karabük‘ün Safranbolu ilçesinde Jandarma Komando Eğitim Merkezi’nde eğitimlerini tamamlayan 2 bin 155 jandarma komando mezun oldu.
Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkezi’nde düzenlenen 39. Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursu mezuniyet törene; Karabük Valisi Oktay Çağatay, Jandarma Genel Komutanı Korgeneral Aykut Tanrıverdi, AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, Bilecik Jandarma Eğitim Komutanı Tümgeneral Nail İlbey, Sahil Güvenlik Personel Personel Başkanı Tuğamiral Mehmet Yakın, Karabük Belediye Başkan vekili Kazım Çamlı, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve askerlerin aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, dönem birincisi Uzman Onbaşı Mehmet Avşar, uzman erbaş yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından konuşan Vali Çağatay, Jandarma Genel Komutanlığı’nın terörle mücadeleden asayişe, sınır güvenliğinden siber suçlara kadar her alanda destanlar yazdığını belirtti. Bu destanın en vurucu, en cesur ve en fedakar kahramanlarının ise şüphesiz jandarma komandolar olduğunu ifade eden Çağatay, “Giydiğiniz bu üniforma, taktığınız o mavi bere sıradan birer kıyafet değil, şehitlerimizin emaneti, milletimizin namusu ve devletimizin yenilmez kudretidir. Gideceğiniz görev yerlerinde devletimizin şefkatli yüzü, hainlerin ve zalimlerin ise korkulu rüyası olacaksınız. Ay yıldızlı al bayrağımızın dalgalandığı her karış toprakta, sizin ayak iziniz sizin, sizin nefesiniz, sizin cesaretiniz yankılanacak. Unutmayın ki, sizlerin arkasında dualarıyla, sizleri zırh gibi saran yüce Türk milleti ve binlerce yıllık şanlı bir devlet geleneği vardır” dedi.
Jandarma Genel Komutanı Korgeneral Tanrıverdi de bu törenin sadece bir eğitim döneminin sona ermesini değil, aynı zamanda bir ömrün adanacağı, kutsal bir görevin büyük sorumluluğunu ve millete hizmet yolculuğunun başlangıcını ifade edeceğini belirtti.
Korgeneral Tanrıverdi, “Unutmayınız ki, iyi bir jandarma personeli olmak yalnızca güçlü cesur ve disiplinli olmakla değil, aynı zamanda adil, vicdanlı, ölçülü ve sorumluluk sahibi olmakla mümkündür. Bu topraklar, bugün de önemli sorumlulukları beraberinde sizlere getirmektedir. Böylesine hassas bir coğrafyada vatanımızın bütünlüğünü, milletimizin huzurunu ve devletimizin güvenliğini korumak, yüksek bir görev bilinci, sağlam bir karakter ve kesintisiz bir hazırlık gerektirir. Jandarma teşkilatımız köklü geçmişinden aldığı güçle, ülkemizin dört bir yanında vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamakta, suçla mücadele etmekte, kamu düzenini korumakta ve hukukun tesisine katkı sunmaktadır. Jandarmanın asıl gücü, milletimizin gönlünde kazandığı güven ve itibardadır. Bir köyde kapısını çaldığınız yaşlının duasında, yardıma ihtiyaç duyan bir vatandaşın yanında, zor durumda kalan bir çocuğun umuduna ve huzur içinde yaşayan ailelerin geleceğinde jandarmanın gerçek değeri saklıdır” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Vali Çağatay, Korgeneral Tanrıverdi, Milletvekili Şahin, Tümgeneral Nail İlbey ve Tuğamiral Mehmet Yakın tarafından eğitimde başarılı olan askerlere plaket ve hediyeleri verildi.
Program, jandarma müdahale köpeklerinin gösterisiyle devam etti. Senaryo gereği suçluya başarıyla müdahale eden köpekler, izleyicilerden büyük alkış aldı.
Ardından jandarma komandolar tarafından silahlı gösteri ve yakın muharebe gösterisi gerçekleştirildi. Komandoların kulelerden halatlarla iniş gösterileri de ilgiyle izlendi.
Tören, Safranbolu İlçe Müftüsü Aydın Bostancı’nın yaptığı duanın ardından ailelerin askerlerle bir araya gelmesiyle sona erdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.