Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

“Küçük Bedenlere Büyük Yaralar Açılmasın” projesi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
09 Ocak, 2017 01:11 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 18
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “Küçük Bedenlere Büyük Yaralar Açılmasın” Projesi kapsamında Beşbinevler anasınıfında farkındalık çalışması yapıldı.
Palyaçolar eşliğinde minik öğrencilere cinsel istismar konusunda farkındalık ve kendini koruma eğitimi verildi.
Karabük Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki, projeyle çocuğa “hayır” deme becerisi kazandırma, özel alanlarının neler olduğunu bilme ve bununla ilgili kendini koruma, sırların niteliğini öğrenme, dokunuşların niteliğini öğrenme becerileri kazandırılarak küçük çocukları cinsel istismardan korumanın hedeflendiğini belirtti.
Tiryaki,çocukların güzelliklerini ve masumiyetlerini korumak da görevleri arasında olduğunu kaydederek, “Bu amaçla bir eğitim çalışması düzenledik. Çocuklarımız kıymetli. Maalesef zaman zaman yaşadığımız bazı olumsuz olayların olmamasını sağlamak, bu yaşlarda eğitimle mümkün oluyor. Daha sonra bu çocuklarımızın korunabilmesi için hangi durumda ne yapması gerektiğini bilmelerinin çok büyük önemi var. Zaten Milli Eğitim Bakanlığınca da hazırlanmış bir çalışma da var. Çocuklarımızın nerelerinin özel bölgeleri olduğunu, nerelerine kimler tarafından dokunabileceği, kimler tarafından görünebileceği bu kitapçık olarak da yayınlanmış.” dedi.
Projenin bir diğer amacın pedofiliyi önlemek olduğunu ifade eden Tiryaki, “Maalesef bu da önümüzde bir suç unsuru olarak duruyor. Çocuklarımızı bunlardan korumamız lazım ve bu eğitimi vermemiz lazım. Ülkemizin bir sorunu da çocuk gelinler. Çocuk gelinler, küçük yaşta evlendirilme sonucu çocuklarımızın daha çocukluklarını yaşamadan, ergenlik ve reşit olmadan evlendirilmeleri bu hem anne ölümleri hem bebek ölümleri açısından çok ciddi bir tehdit. Gelecek nesillerimizin psikolojik sorunlarla karşı karşıya kalmaları da ayrı bir sorun. Bunun için çocuk gelinlerin olmasını istemiyoruz. Çocuklarımızın bu kötü profillerden korunmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Otomobil önce kadına çarptı sonra karşı şeride geçti

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
19 Eylül, 2026 14:10 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 237
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘te kontrolden çıkan otomobilin önce bir kadına çarpıp ardından refüjü aşarak karşı şeride geçtiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Kaza, Kıbrıs Şehitleri Caddesinde meydana geldi. Yılmaz S.(82) idaresindeki 81 ADM 143 plakalı otomobil yokuş aşağıya kontrolden çıkıp önce bir kadına çarptı ardından refüjü aşarak karşı şeride geçti. Facianın eşiğinden dönülen kazada sürücü yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Tedavi altına alınan yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde yokuş aşağıya inen otomobilin karşılıklı olarka yolun karşısına geçen iki yayanın arasından geçtiği ve bu sırada kadına çarpıp karşı şeride geçtiği yansıdı. Görüntüde ayrıca otomobilin çarptığı kadının hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ettiği görüldü.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.