Sabancı

KBÜ’nün kuruluşunun 10 yılı

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
30 Mayıs, 2017 13:05 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 30
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Üniversitesi’nin 10.’uncu kuruluş yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.
Rektör Prof. Dr. Polat mesajında, 29 Mayıs 2007 yılında kurulan, sürekli gelişen, büyüyen ve çağın gereksinimlerini yakalamaya çalışan Karabük Üniversitesinin ülkenin yeni ve öncü üniversitelerinden biri haline geldiğini söyledi.
Karabük Üniversitesi’nin 10. kuruluş yıl dönümünün yanı sıra İstanbul’un Fethi’nin 564. yıldönümünü kutlayan Polat, “ Kuruluşundan bugüne uygulanan başarılı yönetim politikasının amacı; ülkemizin temel değerleri ve stratejik hedeflerine uygun eğitim hizmeti sunmak, evrensel geçerliliği olan bilgi ve beceriler ile donatılmış bireyler yetiştirmek, bilime katkı sağlayacak, ülkede ve dünyada kullanılabilir ve paydaşlara yararlı olacak bilgi ve teknoloji üretmek, mensuplarının ve toplumun sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif gelişimine katkı sağlayacak etkinlikler düzenlemektir. Tüm bu amaçlar doğrultusunda bölgemizin ve ülkemizin ihtiyaçlarına cevap verecek projeler ve atılımlarla genç bir üniversite olmamıza rağmen globalleşme yolunda oldukça büyük bir mesafe kat etmiş bulunuyoruz. Karabük ile bütünleşen, üniversite şehir işbirliğinin en güzel örneğini uygulayan ve bilimin önderliğinde yapmış olduğu çalışmalarla ülkemizin gelişmesine büyük katkı sağlayan üniversitemizin 10. yılını ve İstanbul’un Fethi’nin 564. Yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum. Üniversitemizin bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan kurucu rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a, Dekanlarımıza, Müdürlerimize, İdarecilerimize, Akademik, İdari ve diğer personellerimiz olmak üzere, Kamu Kurum ve Kuruluşu temsilcilerine, Hayırsever İşadamlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarına, değerli Karabük halkına, sanayicilerimize, üniversitenin gelişmesi ve kalkınması için desteklerini esirgemeyen herkese sevgi ve saygılarımı sunar, 10. Kuruluş yıldönümünün hayırlara vesile olmasını temenni ederim.” dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Keltepe Kayak merkezi sezona hazırlanıyor

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
05 Kasım, 2026 15:58 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 219
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘ün kış turizmindeki önemli noktalarından 2 bin rakımlı Keltepe Kayak Merkezi’nde yeni sezon hazırlıkları aralıksız devam ediyor.
Karabük şehir merkezine yaklaşık 23 kilometre uzaklıkta bulunan merkezde, ziyaretçilerin güvenli ve konforlu bir sezon geçirmesi amacıyla mekanik bakım ve teknik kontroller titizlikle yürütülüyor. Bu çerçevede telesiyej sisteminin makara ve rulman bakımları gerçekleştirilirken, röntgen sistemiyle hat kontrolleri ve gerekli bakım çalışmaları da sürdürülüyor.
5 bağımsız piste sahip Keltepe Kayak Merkezi’nde 875 metre uzunluğunda telesiyej, 500 metre uzunluğunda teleski ve yeni başlayanların kullanımına yönelik baby lift sistemi bulunuyor. Farklı zorluk seviyelerindeki pistleriyle hem kayak öğrenmek isteyenlere hem de deneyimli kayak severlere hitap eden merkez, günübirlik ziyaretçilere hizmet veriyor.
Ekipler, mekanik sistemlerin güvenli ve sorunsuz şekilde hizmet verebilmesi için teknik kontrollerini sürdürürken, Keltepe Kayak Merkezi’ni yeni kış sezonuna hazır hale getirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.