Sabancı

KBÜ’nün Hyperloop takımları TEKNOFEST 2025 finalinde

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
22 Ağustos, 2025 17:21 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 128
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan PARTECH ile HİCAZ isimli hyperloop takımları İstanbul’da düzenlenecek TEKNOFEST Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda finale kalmayı başardı.
PARTECH ve HİCAZ Hyperloop takımları, TEKNOFEST 2025 Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda önemli bir başarıya imza attı.
PARTECH Hyperloop Takımı, Ön Değerlendirme Raporu sonuçlarındaki liderliğini Teknik Tasarım Raporu aşamasında da koruyarak 135,16 puanla Türkiye birincisi oldu. Aynı yarışmada mücadele eden Hicaz Hyperloop Takımı ise güçlü performansıyla 8’inci sırada yer alarak finale yükseldi.
Yarışmada Türkiye genelinde 17 takım arasında ilk 15 ekip finalde yarışma hakkı kazandı. Final etabı 26-31 Ağustos 2025 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek. Takımlar bu aşamada geliştirdikleri prototipleri sergileyerek jüri karşısına çıkacak.
Karabük Üniversitesi, iki takımıyla finalde yer alarak mühendislik alanındaki Ar-Ge gücünü ve öğrenci projelerindeki başarısını bir kez daha kanıtladı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Otomobil kavşakta takla attı

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
29 Ekim, 2026 13:05 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 156
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘ün Safranbolu ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin takla atması sonucu 1 kişi yaralandı.
Kaza, Bostanbükü Kavşağı’nda meydana geldi. M.O.V. idaresindeki 34 ZK 2913 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrildi.
İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan sürücü, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Yaralı sürücü M.O.V.’nin Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı’nda uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.