Sabancı

KARDEMİR’de Toplu İş Sözleşmesi

tarafından
02 Temmuz, 2015 21:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 41
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş. ile Çelik-İş Sendikası arasında yürütülen 12. dönem toplu iş sözleşmesine ilişkin, “Yaklaşık yüzde 25-26’lık bir zamla toplu sözleşmeyi tamamladık” dedi.

Genel Başkan Gül, KARDEMİR çıkış kapısında işçilere hitaben yaptığı konuşmada, toplu sözleşme sürecinin zor geçtiğini ancak mutlu sona ulaşıldığını söyledi.

‘Toplu Sözleşmeleri asla işçinin önünde açıklamayacağımız işçi önünde yapamayacağımız sözleşmeleri imzalamayacağız’ dediklerini hatırlatan Gül, “Geçtiğimiz aylarda Türkiye’de tüm metal işçileri ayaklandı ve özgürlüklerini istedikleri için eylemlere başladılar. Ülkemizde metal işçisi sarı sendikada durmak istemiyor. Geldiğimiz günden beri toplu sözleşmelerle ilgili sözlerimizi tutuyoruz. Geldiğimiz süreçte ülkemizin en iyi sözleşmesini yaptık” dedi.

“YAPILANLARIN ARASINDA EN İYİSİ”

KARDEMİR yönetimi ile yaptıkları ilk toplu sözleşmede yüzde 42 gibi inanılmaz bir rakama imza atıklarını da anlatan Ali Cengiz Gül, “Burada bize popülist davrandığımızı söylediler. O gün inanmıştık ve kölelik akitlerini yırttık attık. O gün yüzde 42 gibi bir rakamla toplu sözleşmeyi imzaladık. Bugün de çok iyi bir sözleşemeye imza atmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yüzde 3 ve 4’lerin zam yapıldığı ülkede genç arkadaşlarımıza yüzde 53 gibi bir artış sağladık. Bu reel bir rakam, hayali bir rakam değil. Şimdi bu genç arkadaşlarımıza 2015 Temmuz ayında almak üzere yüzde 10,5 daha olmak üzere yeni bir zam aldık. Bizde zamsız bir sözleşme yok. Eski ücretlerle çalışan arkadaşlarımıza kıdem farkı olsun diye yüzde 15 gibi zam eklendi. İnşallah bu zamlarla birlikte bayram öncesi bayram ikramiyesi ve farklar ödenecek. Biz burada bir aileyiz. İyi bir sözleşme imzaladık. Sosyal haklara birinci yıl için tüm çalışanlara yüzde 14 ve ikinci yıl olarak yüzde 12 hak artışı sağlandı. İkinci yıl için enflasyon artı zam olarak yüzde 10’u geçecek şekilde anlaşıldı. Yaklaşık yüzde 25-26’lık bir zamla toplu sözleşmeyi tamamladık. Mevcut yapılan, toplu sözleşmelerin arasında en iyisi oldu. Yatırım yapılan ve borcu olan hızla büyüyen bir fabrikada işçi ücretlerinin yüzde 25-26 gibi rakamlarla artırılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te fuhuş operasyonu

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
24 Ekim, 2026 00:17 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 84
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’te düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 72 yaşındaki şahsın da aralarında bulunduğu 5 şüpheliden 4’ü tutuklandı.
Karabük Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gelen bir ihbar üzerine fuhuşa aracılık etmek ve yer temin etmek suçlarına yönelik operasyon düzenledi. Ahlak Büro ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 2’si kadın 5 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fuhuş organizasyonunu yürüttüğü öne sürülen şüphelinin 72 yaşında olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili adli sürecin devam ettiği bildirildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.