Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Karayolunun Aydınlatma Hattının Elektrik Kablolarını Çaldılar

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
30 Ocak, 2023 14:24 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 18
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘te yapımı devam eden ve açılışına gün sayan karayolunun aydınlatması için döşenen bakır elektrik kablo kimliği belirsiz kişi ve kişilerce yerinden sökülerek çalındı.
Karayolları tarafından 64 milyon TL bedelle yapımına başlanan Kardemir kavşak projesi sona yaklaşırken, Atatürk Bulvarı üzerindeki aydınlatma için döşenen elektrik kabloları çalındı. Taşeron firma tarafından karayolunun kenarındaki kanal üzerine döşenen ve ardından üstü kapatılan aydınlatma elektrik hattını gözünü kestiren hırsızlar, önce döşenen tuğlaları söktü. İşçi gibi çalışarak tuğlaları söktüğü belirlenen hırsızlar, daha sonra kestikleri 45 metre uzunluğundaki bakır kabloyu yerinden söküp kayıplara karıştı.
15 Şubat’ta açılışı yapılacak olan karayolu üzerindeki çalışmaları denetleyen şantiye şefinin Atatürk Bulvarı üzerinde yapımı tamamlanan aydınlatma kanallarının bozulduğunu ve elektrik kablosunun çalındığını fark edince durumu emniyet güçlerine bildirdi. Bunun üzerine olay yerine gelen ekipler, çevrede inceleme yaparak güvenlik kameralarını incelemeye aldı.
Taşeron firma yetkilisi Fatih Sayıner, 45 metre uzunluğundaki bakır kablonun çalındığını söyledi.
Sayıner, Kanalın üstününü sarı by-pass malzemesi ile Çarşamba günü kapatmıştık. Olay Cuma gününden sonra meydana gelmiş ve yer altına döşenen kablo kesilerek 45 metre uzunluğundaki bakır kabloyu çalmışlar. Şimdi kabloyu yeniden döşeyerek üstündeki tuğlaları döşeyeceğiz. Açılışa yetiştirmeye çalıştığımız için bizim için tehlike arz ediyor ve biran önce yapmamız gerekiyor. dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yurtlar yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanıyor

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
16 Eylül, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 238
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi yurtlarda incelemelerde bulundu.
Yurtların yeni eğitim-öğretim yılı öncesi hazırlık sürecini yerinde takip eden İl Müdürü Güven, yurt binalarında yürütülen bakım, onarım, temizlik ve düzenleme çalışmalarını denetleyerek yetkililerden bilgi aldı. Öğrencilerin güvenli, konforlu ve sağlıklı ortamlarda barınabilmesi amacıyla yapılan hazırlıkların titizlikle sürdürüldüğü ifade edildi.
İncelemeler kapsamında değerlendirmelerde bulunan İl Müdürü Coşkun Güven, yurtların yeni döneme eksiksiz şekilde hazır hale getirilmesinin öncelikli hedef olduğunu belirterek, “Yurtlarımızda öğrencilerimizin huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir ortamda barınabilmeleri için tüm hazırlıklarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde gerekli tüm bakım, onarım ve düzenleme çalışmalarını planlı şekilde tamamlıyoruz. Amacımız, gençlerimizi en iyi şartlarda karşılamak ve onlara kaliteli bir barınma hizmeti sunmaktır” dedi.
İl Müdürü Güven, çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda tamamlanacağını, yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere hayırlı olmasını temenni etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.