Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Karabük’te 458 kamu personeli ihraç edildi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
09 Ocak, 2017 01:22 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 28
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük Valisi Mehmet Aktaş, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası kent genelinde yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalara ilişkin, 458 kamu personelinin ihraç edildiğini bildirdi.
Vali Aktaş, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kentte yoğun bir çalışma gerçekleştirerek birçok operasyon düzenlendiğini kaydederek, “Şimdiye kadar Karabük’te 458 kamu personeli ihraç edildi. Bu Karabük için büyük bir sayı. Bu örgütün Karabük’te yoğun bir faaliyet içinde olduğunun göstergesi. Kolay olmuyor, çok ciddi bir yapılanmayla karşı karşıyayız” dedi.
Vali Aktaş ayrıca, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında hazırlanan 679, 680 ve 681 sayılı 3 yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti ya da iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kamu kurumlarındaki çok sayıda çalışanın görevlerine son verildiğini ve bu kapsamda da Karabük’te 43 kamu görevlisi bulunduğunu ifade etti.
Gazetecilerin, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin bir yerel televizyon kanalında “Birçok FETÖ’cü dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor” dediğinin hatırlatılması üzerine Vali Aktaş, Vergili’nin FETÖ ile mücadelesini yakından bildiğini dile getirerek, “Karabük Cumhuriyet Başsavcılığımız belediye başkanına yazılı olarak bu konuda bildiklerini anlatması için davet gönderdi. Belediye başkanımızın FETÖ ile mücadelesine yakinen şahidim. 15 Temmuz akşamı birlikte çalıştık. Belediye imkanlarını 15 Temmuz akşamı seferber etti. Ancak Sayın Vergili’nin söylediklerine katılmıyorum. Karabük’te bu konuda çok ciddi bir çalışma yapıldı. Hala yapılıyor. Bildikleri varsa anlatacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yurtlar yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanıyor

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
16 Eylül, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 255
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi yurtlarda incelemelerde bulundu.
Yurtların yeni eğitim-öğretim yılı öncesi hazırlık sürecini yerinde takip eden İl Müdürü Güven, yurt binalarında yürütülen bakım, onarım, temizlik ve düzenleme çalışmalarını denetleyerek yetkililerden bilgi aldı. Öğrencilerin güvenli, konforlu ve sağlıklı ortamlarda barınabilmesi amacıyla yapılan hazırlıkların titizlikle sürdürüldüğü ifade edildi.
İncelemeler kapsamında değerlendirmelerde bulunan İl Müdürü Coşkun Güven, yurtların yeni döneme eksiksiz şekilde hazır hale getirilmesinin öncelikli hedef olduğunu belirterek, “Yurtlarımızda öğrencilerimizin huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir ortamda barınabilmeleri için tüm hazırlıklarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde gerekli tüm bakım, onarım ve düzenleme çalışmalarını planlı şekilde tamamlıyoruz. Amacımız, gençlerimizi en iyi şartlarda karşılamak ve onlara kaliteli bir barınma hizmeti sunmaktır” dedi.
İl Müdürü Güven, çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda tamamlanacağını, yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere hayırlı olmasını temenni etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.