zindan
•Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin. Kim yaptıysa acımaksızın küreği bir yerine sokmak lazım. Hak ettiği Adalet bu olmalı


Karabük’ün Eskipazar ilçesinde önceki gün meydana gelen olayda, kafasına kürekle vurulan Özel İdare işçisi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre olay, önceki gün Eskipazar ilçesine bağlı Deresoplan köyünde meydana geldi. Köyün kanalizasyon hattı için çalışma yapan Karabük İl Özel İdaresi’nde kepçe operatörü olarak görevli Musa Yeşil (54), köyün imamı tarafından yerde yarı baygın olarak kanlar içinde bulundu. Olay yerine çağrılan 112 ambulansı ile Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan kepçe operatörü Yeşil, sağlık görevlilerine kendisine R. isimli şahsın kürekle vurduğu bilgisini verdi. Kafasına aldığı darbe sonrası durumu ağır olan Musa Yeşil, tedavi altında olduğu yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti.
Olayla ilgili olarak soruşturma başlatan jandarma ekipleri ise, R.G. (53) isimli şahsı gözaltına aldı.

Karabük‘ün Safranbolu ilçesinde 10. Uluslararası Safran Festivali kapsamında düzenlenen gastronomi etkinliğinde, geleneksel keşkek yemeği safranla buluşturularak “safranlı çıtır keşkek” hazırlandı.
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ‘Cittaslow’ ünvanına sahip Safranbolu’daki Hıdırlık Seyir Tepesi’nde “Gastronomy Living Lab” etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlikte Şef Osman Mahir Balıkçı, Mehmet Can Çakıroğlu’nun katkılarıyla geleneksel keşkek yemeğini Safranbolu’nun “kırmızı altın” olarak bilinen safranıyla buluşturarak “safranlı çıtır keşkek” hazırladı. Yöresel lezzetlere yenilikçi bir yorum kazandırmak amacıyla hazırlanan yemek, etkinliğe katılanların beğenisine sunuldu.
Festival kapsamında düzenlenen gastronomi etkinlikleriyle Safranbolu safranının farklı yemeklerde kullanımı yaygınlaştırılarak kent tanıtılıyor.
zindan
•Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin. Kim yaptıysa acımaksızın küreği bir yerine sokmak lazım. Hak ettiği Adalet bu olmalı