Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

İnternetten İkinci El Oto Bakanlar Dikkat!

Karabük Haber tarafından
21 Nisan, 2013 18:14 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 16.02.2023 13:30
0
0
Tıklanma: 323
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

internetten-ikinci-el-oto-bakanlar-dikkat

Otomobil firmalarının sıfır faiz ve fiyat indirimlerinin ikinci el otomobil piyasasını vurduğunu belirten Bursa Oto Galeriler Odası Başkanı Hakan Yanık, internet üzerinden kanunsuz yapılan oto satışlarının bir an önce durdurulmasını istedi.

Otomotiv devlerinin sıfır faiz ve ilkbahar kampanyaları ikinci el piyasasını etkiledi. Sanal ortamdan yapılan ikinci el oto satışları da galerici esnafına darbe vurdu. Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, 2013 yılının ilk 4 ayında ikinci el oto piyasasının umduğunu bulamadığını söyledi. Sıfır otomobil kampanyaları ve şehir merkezinde oto firmalarının ikinci el araç satmasının kendilerini olumsuz etkilediğinin altını çizen Yanık, “2. el otomobil piyasası, geçmiş dönemlere bakarsak 2013’ün ilk 4 ayında durma aşamasına geldi. Beklentilerimizi karşılamadı. Önümüzü de iyi görmüyoruz. Açık görmüyoruz” dedi.

SIFIR KAMPANYALAR İKİNCİ ELİ VURDU

Sıfır otomobil kampanyalarının ikinci el otosuna darbe vurduğunun altını çizen Yanık, şöyle devam etti:

“Sıfır araç kampanyaları da bizi vurdu. Devamlı araç fiyatlarında oynama olduğundan dolayı bu bize olumsuz etki etti. Bizim araç alım satımlarımız genellikle sıfır endeksli. 40 bin TL’lik sıfır otomobilde 5 bin TL’ye kadar indirim yapılması ve sıfır faiz, ikinci elde araç fiyatlarının düşmesine sebep oluyor. Kendi aralarındaki rekabetten dolayı esnafımız zarara uğradı. Bu hem bize, hem de vatandaşa yansıyor. Dolayısıyla ikinci el satım yaparken de aynı zararı görüyoruz”.

Şehir içinde büyük otomobil firmalarının kanuni olmamasına rağmen ikinci el satışı yaptığını anlatan Yanık, il merkezinde oto alım satımlarının yasak olduğunu vurguladı. Yanık, yapılan bu çifte standardın ortadan kaldırılmasını istedi.

İNTERNETTEKİ SATIŞLARA DİKKAT

İnternetten yapılan bazı oto satışlarının esnafı ve vatandaşı zarara uğrattığını kaydeden Yanık, “Kayıt dışı diye tabir ettiğimiz insanların ciddi anlamda denetim alınması lazım. Maliye Bakanlığı internetten yapılan satışlarla ilgili bir çalışma olduğunu söylemişti. Bu çalışmaların hızlandırılmasını talep ediyoruz. İnternette her şey satılır hale geldi. Buradan vergi kaçırılıyor. Milyonlarca lira yatırım yapan esnaf mağdur ediliyor. İnternetin denetim altına alınmasını istiyoruz” açıklamalarında bulundu. яндекс

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

17 milyon liralık dolandırıcılık soruşturmasında 26 tutuklama

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
13 Ekim, 2026 10:27 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 468
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük merkezli yürütülen siber suç soruşturması kapsamında 15 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 42 şüpheliden 26’sı tutuklandı.
Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve ilgili birimlerin katılımıyla yürütülen soruşturma, 2025 yılında düzenlenen ve 14 kişinin tutuklandığı operasyonun ardından genişletildi. Şüphelilerin irtibatlı olduğu kişilere yönelik çalışmalarda, para karşılığında banka ve kripto para borsası hesapları açtırıldığı, suçtan elde edilen paraların aklanması amacıyla paravan şirketler kurulduğu ve bu yöntemle nitelikli dolandırıcılık suçuna iştirak edildiği tespit edildi.
Organize hareket ettiği değerlendirilen suç örgütünün ortaya çıkarılması, lider ve yönetici kadrolarının belirlenmesi, suç eylemleri ile para trafiğinin ortaya çıkarılması amacıyla 8 ay boyunca teknik ve fiziki takip gerçekleştirildi. Çalışmalar sonucunda şüphelilerin 8 ilde meydana gelen 8 ayrı olayda vatandaşları toplam 17 milyon 197 bin lira zarara uğrattığı belirlendi. Soruşturma kapsamında kurulan paravan şirketlerin yaklaşık 870 milyon liralık para işlem hacmine sahip olduğu tespit edildi.

15 ilde eş zamanlı operasyon
Şüphelilerin yakalanmasına yönelik 6 Ekim’de İzmir, İstanbul, Sakarya, Eskişehir, Bursa, Balıkesir, Adana, Ankara, Aydın, Diyarbakır, Kırklareli, Manisa, Şanlıurfa, Zonguldak ve Mersin’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda yakalanan 42 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Şüphelilerden 2’si Cumhuriyet savcılığındaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 14’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 26 şüpheli ise çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
Soruşturma kapsamında 3 şüphelinin yurt dışında olduğu belirlenirken, firari 4 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.