ali
•Ovacığı böyle giderse ilçe olmaktan çıkarıp beldeye ya da mahalleye köye çevirebilirler. Nüfus artmaması ve göç vermesi sıkıntı. Karabük de beşbinevler 100. yıl ile birleşip bir ilçe olabilir mesela bunlarıda düşünmek gerekir.


Bağrından TBMM Başkanı, Başbakan Yardımcılığı, Bakanlık yapmış ve halen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin gibi bir ismi çıkaran, şu anda da mevcut iki milletvekili bulunan Ovacık’ta Akaryakıt İstasyonunun yanı sıra Ekmek Fırını ve Eczanenin eksikliğine bir türlü çare bulunamıyor.
Türkiye’nin merkez nüfusu en düşük ilçeleri arasında ilk sıralarda yer alan Ovacık’ta uzun süredir devam eden akaryakıt istasyonu sıkıntısı ilçedeki özellikle memur kesimini mağdur ediyor.
Son seçimde ilçe merkezinde sadece 2 sandığın kurulduğu, 1 mahalle ve 42 köyü bulunan Ovacık’ta kayıtlı seçmen sayısı 492 olurken, yaz aylarında İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerden gelenlerle nüfus 5 bini geçiyor.
ORMAN İŞLETMESİ TANKER KURDU
Ovacık’ta kısa bir süre önce kurulan Orman İşletme Müdürlüğü, müdürlük bünyesindeki araçların akaryakıt ihtiyaçlarını taşıma sistemle karşılamakta zorlanınca çareyi tanker kurmakta buldu. Kurulan tanker sayesinde işletmeye ait araçlar yakıt ihtiyaçlarını Karabük’e gitmeye gerek kalmadan karşılayabiliyor.
38 KİLOMETREDE 66 VİRAJ VAR
Ovacık ilçe merkezinden 106 diye tabir edilen Kemaloyman mevkiindeki anayola kadar 38 kilometrelik mesafede tam 66 adet virajın bulunduğu ifade edilirken “Neredeyse 2 km de bir virajın olduğu bu yolun bir örneği de yoktur. Ovacık’ta bu yol yapılmadan ilçe merkezine ulaşım konforlu hale getirilmeden bir ilerleme yada kayda değer bir büyüme olması mümkün değil” şeklinde görüş dile getiriliyor.
İLÇEYE GELMEK AYRI, GİTMEK AYRI SORUN
Konu ile ilgili konuşan Ovacıklılar “Evet Ovacık’ta bir akaryakıt krizi var. Araç sahipleri şu çağda 2023 Türkiyesi’nde Cumhuriyetin 100. Yılını kutlayacağımız senede ihtiyaçlarını bidonlarla karşılamaya çabalıyor. Bu görüntüler bu çileler elbette Ovacığımıza yakışmıyor. Fakat bundan daha da önemlisi ulaşımda yaşanan aksamalar. İlçeden günlük gelip giden toplan 54 memur var bunlardan 22’si memur servisini kullanıyor. 32’si ise özel araçlarıyla 3’er, 5’er kişilik gruplar halinde sefer yapıyor. Karabük dışından örneğin İstanbul’dan biri geldiğinde Ovacık’a gitmek isterse birkaç gün bekliyor. Yada taksi tutup gitmek zorunda. Çünkü minibüs yok. Hastaneden randevu alan bir kişi şu durumda minibüs günlerine göre bir ayarlama yapmak zorunda. Gerçi geçen hafta, haftada 3 gün olan minibüs seferleri günlüğe dönmüş. İyi olmuş ama devamı gelmiyor. Bir süre sonra tekrar sefer sayısı düşer diye endişe ediyoruz”
HER DÖNEM VEKİL ÇKIARAN İLÇE BÜYÜYEMEDİ
Bağrından TBMM başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Bakanlık yapmış Mehmet Ali Şahin başta olmak üzere siyaset ve bürokraside birçok etkili isim çıkaran Ovacık’ta hemen hemen her dönem bir milletvekili olmasına karşın halen yol sorunun olması devlet hastanesi inşaatı, Yüksekokul bina inşaatı sürerken bir akaryakıt istasyonunun olmaması ise ilçe kamuoyunda eleştiri konusu olmaya devam ediyor.

Karabük‘ün kış turizmindeki önemli noktalarından 2 bin rakımlı Keltepe Kayak Merkezi’nde yeni sezon hazırlıkları aralıksız devam ediyor.
Karabük şehir merkezine yaklaşık 23 kilometre uzaklıkta bulunan merkezde, ziyaretçilerin güvenli ve konforlu bir sezon geçirmesi amacıyla mekanik bakım ve teknik kontroller titizlikle yürütülüyor. Bu çerçevede telesiyej sisteminin makara ve rulman bakımları gerçekleştirilirken, röntgen sistemiyle hat kontrolleri ve gerekli bakım çalışmaları da sürdürülüyor.
5 bağımsız piste sahip Keltepe Kayak Merkezi’nde 875 metre uzunluğunda telesiyej, 500 metre uzunluğunda teleski ve yeni başlayanların kullanımına yönelik baby lift sistemi bulunuyor. Farklı zorluk seviyelerindeki pistleriyle hem kayak öğrenmek isteyenlere hem de deneyimli kayak severlere hitap eden merkez, günübirlik ziyaretçilere hizmet veriyor.
Ekipler, mekanik sistemlerin güvenli ve sorunsuz şekilde hizmet verebilmesi için teknik kontrollerini sürdürürken, Keltepe Kayak Merkezi’ni yeni kış sezonuna hazır hale getirmek için çalışmalarına devam ediyor.
ali
•Ovacığı böyle giderse ilçe olmaktan çıkarıp beldeye ya da mahalleye köye çevirebilirler. Nüfus artmaması ve göç vermesi sıkıntı. Karabük de beşbinevler 100. yıl ile birleşip bir ilçe olabilir mesela bunlarıda düşünmek gerekir.
Vatandas
•Bizden de kaynaklı biz talep etmeli sesimizi gür duyurmaliyiz göç verdiği için maalesef bizi insan yerine koymuyorlar