Mavi Ateş Taraftarlar Derneği Başkanı ile bir Karabükspor yöneticisi arasında yaşandığı iddia edilen gerginlik sonrası Dernek Başkanının Karabük spor basınını suçlayıcı ithamlarda bulunması üzerine Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Karabük Şube Başkanı Osman Semih Gülen yazılı bir açılama yaptı.
Kısır çekişmelerin ve tribün boykotu yapmanın takıma zarar vereceğini vurgulayan ASGD Başkanı Gülen şunları söyledi;
“Kamuoyuna
Kardemir Karabükspor taraftarları son günlerde yaşanan bazı şahsi olaylar ile ilgili nereye çekilmek isteniliyor bilemiyoruz ama sonuçta tek amacımız olan Karabüksporumuza zarar verme noktasına geldiğini iyi biliyoruz.
Taraftarlar Derneği Başkanı ile Kulüp Yönetim Kurulu üyesi arasında geçtiği iddia edilen bazı tatsız olayları tabi ki bizde tasvip etmiyoruz. Fakat şahsi bir olayın, taraftar zümresine yansıtılmasını da doğru bulmuyoruz.
Yaşandığı iddia edilen olayda her iki tarafın da kendine göre haklı açıklamaları ve konunun şahsi boyutlarda olması, Karabük Basının kamuoyunu ilgilendirmediği kanaati ile hareket etmesine neden olmuştur.
Şahsi konuları haber niteliği görmeyen basın da, haklı olmasına rağmen maalesef hırsından gözü kararırcasına hareket eden Taraftarlar Dernek Başkanının da haksız eleştirilerine maruz kalmıştır.
Kaldı ki bu zamana kadar Karabük Basını, Taraftarlar Derneğine kulüp tarafından verilen mali desteklerin taraftara ne kadar yansıtıldığını da sorgulamamıştır. Çünkü derneği ve taraftarı kısır tartışmalar içine çekip Karabükspor’a zarar verme sonucu da göz önünde bulundurmuştur.
Taraftarlar Derneği Başkanı, taraftarı maça gitmeme noktasında eğilim içine sokması ve kendi şahsi olayına alet etmesi de hoş değildir.
Sonuç olarak ASGD Karabük Şubesi, taraftarın Karabükspor sevgisinin sömürülmesine, bu olayların büyütülerek Karabükspor’un hak etmediği bir şekilde zarar görmeye yol açmasına alet olmayacaktır.
Basını ve Spor Basınını eleştirenler, şahsi olayların kamuyu ilgilendirmediğini de bilmesi gerekir diyor, Karabükspor’un lige başarılı bir şekilde başladığı süreçte motivasyonunu bozacak hiçbir ortamda ve süreçte ASGD olmayacaktır diyoruz.”



