Sabancı

“HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ!”

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
28 Kasım, 2015 00:51 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 39
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türk Hava Kuvvetlerinin Rus uçağını düşürmesi olayı ile ilgili olarak Putin’in tavrını eleştirerek “Bir ülkenin kendi sınırlarını koruma doğal hakkını kullanmasını başka yöne çekerek ‘Hem suçlu, hem güçlü’ pozisyonuna girmiş olmasını tüm dünya kamuoyu büyük bir ibretle takip etmektedir” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, geçen yıl hayatını kaybeden eşi Saniye Şahin için baba ocağı Ovacık ilçesinde okutulan mevlit programına katıldı. Mevlit programında ilçe halı sahasında verilen yemek sonrası Şahin, gazetecilerin sorularını cevapladı.

“HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ POZİSYONUNDA”
Şahin, düşürülen Rus savaş uçağı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan’ın açıklamalarına katıldığını söyleyerek, “Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Putin’e buradan bir soru yöneltmek istiyorum; ‘Rusya Federasyonu sınır komşusu olan bir ülkenin savaş uçakları Rusya topraklarını ihlal ederse Rusya Devleti ve Hükümeti ne yapar? Nasıl bir tepki gösterir.’ Bu sorunun cevabını verirken Türkiye’nin kendi topraklarının başka bir ülkenin savaş uçakları tarafından ihlal edilmesi karşısında göstermiş olduğu tepkiyi ancak böyle anlayabilir diye düşünüyorum. Hiçbir ülke başka bir ülkenin savaş uçaklarının sınırlarını ihlal etmesine müsamahakar davranamaz. Bu konuda çokça uyarılarda bulunuldu. Bundan birkaç hafta önce yine bu ihlal sebebiyle üst düzeyde iki ülke yöneticileri arasında karşılıklı görüş teatisinde bulunuldu. Hatta Rusya tarafı birkaç hafta önce bu ihlal sebebiyle özür bile dilemişti. Bir ülkenin kendi sınırlarını koruma doğal hakkını kullanmasını başka yöne çekerek ‘Hem suçlu, hem güçlü’ pozisyonuna girmiş olmasını tüm dünya kamuoyu büyük bir ibretle takip etmektedir” dedi.

“HİÇ KİMSENİN CEZAEVİNDE OLMASINI ARZU ETMEYİZ”
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın tutuklanmasını da değerlendiren Mehmet Ali Şahin, “ Doğrusu ülkemize siyasi yolla hizmet etmeye çalışan siyasetçiler olarak bizim beklentimiz ceza evlerimizin boş kalmasıdır. Hiç kimsenin cezaevinde olmasını arzu etmeyiz, hoşnutta bulunmayız. Türkiye bir hukuk devletidir. Yapılan işlem tamamen yargısal bir işlemdir. Siyasi bir karar değildir, yargının bir uygulamasıdır. Yargı süreçlerini takip etmek ve sonucuna göre değerlendirmelerde bulunmaktır. Konu siyasi değil tamamen yargısal bir konudur. Tabi hiç kimsenin tutuklanmasını cezaevinde olmasını memnuniyetle karşılamayız, hatta bundan rahatsızlık duyarız. Türkiye bir hukuk devleti. Anayasal kurumlarda görevlerini yapacaklardır. Basın mensubu arkadaşlara geçmiş olsun diyorum” diye konuştu.
Mevlit programına katılan Şahin’e, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, eski Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Ovacık Kaymakamı Hakan Şeker, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Ovacık Belediye Başkanı Zafer Küpler, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin ile diğer protokol üyeleri eşlik etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Keskinkılıç; 24 yıl önce milletimizle başladık, aynı inançla yürüyoruz

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
03 Kasım, 2026 15:56 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 228
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

AK PARTİ Karabük Milletvekili, AK PARTİ Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı ve TBMM KİT Komisyonu Katip Üyesi D. Ali Keskinkılıç, AK Parti’nin iktidara gelişinin 24. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Keskinkılıç, 3 Kasım 2002’nin millet iradesinin Türkiye’nin geleceğine yön verdiği tarihî bir başlangıç olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlayan hizmet yolculuğunu ilk günkü heyecan ve kararlılıkla sürdürdüklerini ifade etti.

“Gücümüzü milletimizin güveninden alıyoruz”

3 Kasım’ın Türkiye’nin siyasi tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Keskinkılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bundan 24 yıl önce aziz milletimiz, sandıkta ortaya koyduğu güçlü iradeyle Türkiye’nin yarınlarına yeni bir kapı açtı. ‘Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ diyerek çıktığımız bu yolda, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletimize hizmet etmenin onurunu ve sorumluluğunu taşıyoruz. Gücümüzü milletimizin güveninden, çalışma azmimizi bu topraklara duyduğumuz sevdadan alıyoruz.”

“Hizmet anlayışımızın merkezinde insanımız var”

AK Parti’nin siyaset anlayışının temelinde insan odaklı hizmetin bulunduğunu belirten Keskinkılıç, şöyle devam etti:

“Bizim için bu yolculuğun en kıymetli karşılığı; bir annenin hayır duası, bir gencin geleceğe güvenle bakışı, bir çocuğun yüzündeki tebessümdür. Eser ve hizmet siyasetimizin merkezinde insanımızın huzuru, refahı ve umudu vardır. Milletimizin bize yüklediği sorumluluğun bilinciyle, her yeni güne ülkemiz için daha fazlasını yapma azmiyle başlıyoruz.”

“Karabük’ümüzü daha ileriye taşımak için çalışıyoruz”

Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda Karabük için yürüttükleri çalışmalara da değinen Keskinkılıç, şunları kaydetti:

“Emeğin, üretimin ve alın terinin şehri Karabük’ümüzü bu büyük yürüyüşte daha ileriye taşımak için kararlılıkla çalışıyoruz. Hemşehrilerimizin beklentilerine karşılık vermek, gençlerimize yeni imkânlar sunmak ve şehrimizin potansiyelini daha güçlü bir geleceğe dönüştürmek için gayretimizi sürdürüyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci asrında, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize Karabük’ümüzle birlikte katkı sunmaya devam edeceğiz.”

Millete ve teşkilatlara teşekkür

Mesajında AK Parti teşkilatlarına ve vatandaşlara teşekkür eden Keskinkılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Başta aziz milletimiz olmak üzere, kuruluşundan bugüne davamıza gönül veren, emek veren ve her şartta yanımızda duran bütün teşkilat mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ebediyete irtihal eden yol arkadaşlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum. 24 yıl önce milletimizle başladık; bugün aynı inançla, aynı sevdayla, yine milletimizle yürüyoruz. 3 Kasım 2002 zaferimizin 24. yıl dönümü kutlu olsun. İlk günkü aşkla, Türkiye için, Karabük için… Durmak yok, yola devam!”

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.