Sabancı

GELECEĞİN DİK HEKİMLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİLER

Karabük Haber tarafından
23 Kasım, 2024 17:32 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 15.12.2024 11:09
0
0
Tıklanma: 29
Okuma Süresi: 3dk
Cengiz Ünal

Karabük Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde 2024-2025 eğitim-öğretim yılı önlük giyme töreni düzenlendi. Törende klinik aşamasına geçen öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.
Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen önlük giyme töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, diş hekimliği mesleğinin usta-çırak ilişkisi ile devam ettiğini dile getirerek, “Dördüncü ve beşinci sınıftan itibaren öğrencilerimiz kliniklerde hocalarımızın gözetiminde ve yol göstermesi ile hastalıkların hem teşhis edilmesinde hem de tedavi edilmesinde görev alacaklar ve hekimliği gerçek anlamda öğrenmiş olacaklar.” dedi.
Prof. Dr. Solmaz, konuşmasının sonunda öğrencilere meslek hayatlarında başarılar dilerken ailelerine de teşekkürlerini iletti.
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahir Kahraman, ise “Diş hekimi, bireylerin fiziksel sağlığının yanında sosyal yaşamı ve psikolojik durumu ile de ilgilenen çok boyutlu bir meslek çalışanıdır. Sizler, yalnızca dişleri tedavi etmekle kalmayacak, insanların gülümsemelerine, özgüvenlerine ve yaşam kalitelerine dokunacak hekimler olacaksınız. Sevgili öğrenciler, bugün giydiğiniz önlükle birlikte büyük bir sorumluluğu da omuzlarınza alıyorsunuz. Üniversitemiz ailesi olarak sizlerin mesleki ve akademik gelişiminizin her aşamasında yanınızda olacağımızı ve başarılarınızı gururla takip edeceğimizi bilmenizi isterim. Bu yeni dönemde başarı, mutluluk ve sağlık dolu bir eğitim süreci geçirmenizi temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.
Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi, öğrencilere seslenerek, “ Hekim olduğunuzda her bilgiye kıymet verin, onların tecrübelerinden faydalanın. Hekim olduğunuzda, üniversite sıralarında ve klinik uygulmalarda öğrendiğiniz her bilgi size yol gösterici olacaktır. Her zaman iyi bir insan ve iyi bir hekim olmak için çok çalışın ve dünyadaki medikal gelişmeleri yakından takip edin. Genç meslektaşlarım kararlarınız, vicdanınız, kalbiniz ve aklınız bugün size giydireceğimiz önlükleriniz gibi hep bembeyaz ve tertemiz kalsın.” İfadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından ERASMUS + hareketliliği kapsamında Karabük Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde eğitim alan üç öğrenciye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
Beyaz önlük giyme töreni, klinik sürecine başlamak için önlük giymeye hak kazan 80 öğrencinin sahneye çıkarak önlüklerini giymesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.
Önlük giyme törenine, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahir Kahraman, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müslüm Kuzu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ak, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeynep Özcan, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Durdane Yılmaz Güven, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Komandolar mest etti

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
30 Ekim, 2026 17:05 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 396
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Karabük‘ün Safranbolu ilçesinde Jandarma Komando Eğitim Merkezi’nde eğitimlerini tamamlayan 2 bin 155 jandarma komando mezun oldu.
Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkezi’nde düzenlenen 39. Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursu mezuniyet törene; Karabük Valisi Oktay Çağatay, Jandarma Genel Komutanı Korgeneral Aykut Tanrıverdi, AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, Bilecik Jandarma Eğitim Komutanı Tümgeneral Nail İlbey, Sahil Güvenlik Personel Personel Başkanı Tuğamiral Mehmet Yakın, Karabük Belediye Başkan vekili Kazım Çamlı, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve askerlerin aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, dönem birincisi Uzman Onbaşı Mehmet Avşar, uzman erbaş yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından konuşan Vali Çağatay, Jandarma Genel Komutanlığı’nın terörle mücadeleden asayişe, sınır güvenliğinden siber suçlara kadar her alanda destanlar yazdığını belirtti. Bu destanın en vurucu, en cesur ve en fedakar kahramanlarının ise şüphesiz jandarma komandolar olduğunu ifade eden Çağatay, “Giydiğiniz bu üniforma, taktığınız o mavi bere sıradan birer kıyafet değil, şehitlerimizin emaneti, milletimizin namusu ve devletimizin yenilmez kudretidir. Gideceğiniz görev yerlerinde devletimizin şefkatli yüzü, hainlerin ve zalimlerin ise korkulu rüyası olacaksınız. Ay yıldızlı al bayrağımızın dalgalandığı her karış toprakta, sizin ayak iziniz sizin, sizin nefesiniz, sizin cesaretiniz yankılanacak. Unutmayın ki, sizlerin arkasında dualarıyla, sizleri zırh gibi saran yüce Türk milleti ve binlerce yıllık şanlı bir devlet geleneği vardır” dedi.
Jandarma Genel Komutanı Korgeneral Tanrıverdi de bu törenin sadece bir eğitim döneminin sona ermesini değil, aynı zamanda bir ömrün adanacağı, kutsal bir görevin büyük sorumluluğunu ve millete hizmet yolculuğunun başlangıcını ifade edeceğini belirtti.
Korgeneral Tanrıverdi, “Unutmayınız ki, iyi bir jandarma personeli olmak yalnızca güçlü cesur ve disiplinli olmakla değil, aynı zamanda adil, vicdanlı, ölçülü ve sorumluluk sahibi olmakla mümkündür. Bu topraklar, bugün de önemli sorumlulukları beraberinde sizlere getirmektedir. Böylesine hassas bir coğrafyada vatanımızın bütünlüğünü, milletimizin huzurunu ve devletimizin güvenliğini korumak, yüksek bir görev bilinci, sağlam bir karakter ve kesintisiz bir hazırlık gerektirir. Jandarma teşkilatımız köklü geçmişinden aldığı güçle, ülkemizin dört bir yanında vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamakta, suçla mücadele etmekte, kamu düzenini korumakta ve hukukun tesisine katkı sunmaktadır. Jandarmanın asıl gücü, milletimizin gönlünde kazandığı güven ve itibardadır. Bir köyde kapısını çaldığınız yaşlının duasında, yardıma ihtiyaç duyan bir vatandaşın yanında, zor durumda kalan bir çocuğun umuduna ve huzur içinde yaşayan ailelerin geleceğinde jandarmanın gerçek değeri saklıdır” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Vali Çağatay, Korgeneral Tanrıverdi, Milletvekili Şahin, Tümgeneral Nail İlbey ve Tuğamiral Mehmet Yakın tarafından eğitimde başarılı olan askerlere plaket ve hediyeleri verildi.
Program, jandarma müdahale köpeklerinin gösterisiyle devam etti. Senaryo gereği suçluya başarıyla müdahale eden köpekler, izleyicilerden büyük alkış aldı.
Ardından jandarma komandolar tarafından silahlı gösteri ve yakın muharebe gösterisi gerçekleştirildi. Komandoların kulelerden halatlarla iniş gösterileri de ilgiyle izlendi.
Tören, Safranbolu İlçe Müftüsü Aydın Bostancı’nın yaptığı duanın ardından ailelerin askerlerle bir araya gelmesiyle sona erdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.