Sabancı

KARABÜK’TE FETÖ RAPORU!

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
25 Temmuz, 2016 18:29 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 46
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’te, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında vali yardımcısı, asker, polis, hakim, savcı, akademisyen, memur, işçi, öğretmen, esnaf, imam ve işadamdan oluşan 450 kişi hakkında işlem yapıldı. FETÖ ile irtibatlı oldukları belirlenen 2 özel okul ile 5 derneğin faaliyetine son verildi.
Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin başarılı çalışmaları ve Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Karabük Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun açığa alındı. Ercoşkun daha sonra gittiği Bursa ilinde gözaltına alındı. Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedad Arıcan ve Ovacık İlçe Jandarma Komutanlığında görevli uzman çavuş Erkin Aksu tutuklandı. Aksu’nun evinde yapılan aramada, örgüte ait dijital delillerin ele geçirildiği bildirildi.
Hakim ve savcılara yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla 10 kişi gözaltına alındı, 8’i tutuklandı.Aralarında şube müdürü, emniyet amiri ve komiserin de bulunduğu 28 emniyet personeli tutuklandı, bir polis gözaltında ve 9 emniyet mensubu ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Ayrıca 175 polis açığa alındı.
Karabük Üniversitesinde de 14 dekan istifalarını sundu. Ayrıca, üniversitede görevli 5 profesör, 10 doçent, 17 yardımcı doçent ve 1 öğretim görevlisi ile 8 idari personel açığa alındı. Soruşturma kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğünde 144, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde 7 ve Safranbolu Belediyesinde 7 kişi görevlerinden el çektirildi. İl Müftülüğünde ise 3 imam tutuklandı. Bir sürer önce soruşturma kapsamında kapatılan Karabük Safranbolu İşadamları Derneğine üye 5 işadamı gözaltına alındı. Bunun yanında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 3 esnaf da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Öte yandan, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çerçevesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı oldukları belirlenen 2 özel okul ile 5 derneğin faaliyetine son verildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safran bitkisi Keşkek ile birleştirildi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
04 Kasım, 2026 13:16 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 137
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘ün Safranbolu ilçesinde 10. Uluslararası Safran Festivali kapsamında düzenlenen gastronomi etkinliğinde, geleneksel keşkek yemeği safranla buluşturularak “safranlı çıtır keşkek” hazırlandı.
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ‘Cittaslow’ ünvanına sahip Safranbolu’daki Hıdırlık Seyir Tepesi’nde “Gastronomy Living Lab” etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlikte Şef Osman Mahir Balıkçı, Mehmet Can Çakıroğlu’nun katkılarıyla geleneksel keşkek yemeğini Safranbolu’nun “kırmızı altın” olarak bilinen safranıyla buluşturarak “safranlı çıtır keşkek” hazırladı. Yöresel lezzetlere yenilikçi bir yorum kazandırmak amacıyla hazırlanan yemek, etkinliğe katılanların beğenisine sunuldu.
Festival kapsamında düzenlenen gastronomi etkinlikleriyle Safranbolu safranının farklı yemeklerde kullanımı yaygınlaştırılarak kent tanıtılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.