Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

DEFTERDAR TORBA YASAYI DEĞERLENDİRDİ

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
13 Eylül, 2014 09:33 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 32
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

AF

Karabük Defterdarı Osman Kocaş, vergi mükelleflerinin artık Vergi Dairesine gelmeden cep telefonlarından borçlarını öğrenebileceklerini söyledi. 
Karabük Defterdarı Osman Koçaş, vatandaşlar tarafından Torba Yasa olarak bilenen yasa tasarısının TBMM’den geçerek Cumhurbaşkanının onayından geçtiğini söyledi.
1189’a cep telefonundan mesaj atılarak vatandaşların oturduğu yerden vergi borcu olup olmadığını öğrenebileceklerini belirten Karabük Defterdarı Osman Kocaş “ Vatandaşlarımız cep telefonlarının mesaj kısmına borç yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra TC numarasını ve annesinin kızlık soyadının ilk iki harfini yazdıktan sonra 1189’a mesaj göndererek borçlarını öğrenebileceklerdir” dedi.
Halk arasında Torba Yasa olarak bilinen yasanın Cumhurbaşkanının onayından çıktığını da belirten Kocaş, “Torba yasa adı ile bilinen yasa mecliste kabul edilerek Cumhurbaşkanımızın onayıyla yasalaştı. Bizim takip ve tahsil etme yükümlülüğümüzde olduğumuz bütün kamu alacaklarının bu kapsamda yapılandırıldığını biliyoruz.” dedi.
Torba yasası ile birlikte mükelleflerin borçlarının 36 aya kadar yapılandırılacağını fakat bu yapılandırmanın asla bir af yasası olmadığını belirten Defterdar Kocaş “Resmi Gazetede yayımlanmadığı için henüz görmedik ama, torba yasasından yararlanmak isteyen mükelleflerimiz 1189’a mesaj atıp borçlarını öğrensinler. Eğer borçları varsa tahsil dairesi olan dairemize uğrayarak yapılanmadan faydalanabilirler. Bu yapılandırma kamuoyuna yansıdığı şekilde bir af yasası değildir. Buradaki bir farklı düzenleme de vergi affından kaynaklanan cezalar. Bu cezalar da yapılandırma kapsamında, ama af yok. Bu yapılandırma TÜFE veya TEFE oranında endekslenerek faiz oranı belirleniyor ve 36 aya varan bir taksitlendirme yapılıyor. Yeni yapılandırma kapmasında bizim Temmuz 2014 tarihi itibari ile 367 milyon TL civarında yapılandırılacak borç olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

17 milyon liralık dolandırıcılık soruşturmasında 26 tutuklama

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
13 Ekim, 2026 10:27 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 468
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük merkezli yürütülen siber suç soruşturması kapsamında 15 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 42 şüpheliden 26’sı tutuklandı.
Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve ilgili birimlerin katılımıyla yürütülen soruşturma, 2025 yılında düzenlenen ve 14 kişinin tutuklandığı operasyonun ardından genişletildi. Şüphelilerin irtibatlı olduğu kişilere yönelik çalışmalarda, para karşılığında banka ve kripto para borsası hesapları açtırıldığı, suçtan elde edilen paraların aklanması amacıyla paravan şirketler kurulduğu ve bu yöntemle nitelikli dolandırıcılık suçuna iştirak edildiği tespit edildi.
Organize hareket ettiği değerlendirilen suç örgütünün ortaya çıkarılması, lider ve yönetici kadrolarının belirlenmesi, suç eylemleri ile para trafiğinin ortaya çıkarılması amacıyla 8 ay boyunca teknik ve fiziki takip gerçekleştirildi. Çalışmalar sonucunda şüphelilerin 8 ilde meydana gelen 8 ayrı olayda vatandaşları toplam 17 milyon 197 bin lira zarara uğrattığı belirlendi. Soruşturma kapsamında kurulan paravan şirketlerin yaklaşık 870 milyon liralık para işlem hacmine sahip olduğu tespit edildi.

15 ilde eş zamanlı operasyon
Şüphelilerin yakalanmasına yönelik 6 Ekim’de İzmir, İstanbul, Sakarya, Eskişehir, Bursa, Balıkesir, Adana, Ankara, Aydın, Diyarbakır, Kırklareli, Manisa, Şanlıurfa, Zonguldak ve Mersin’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda yakalanan 42 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Şüphelilerden 2’si Cumhuriyet savcılığındaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 14’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 26 şüpheli ise çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
Soruşturma kapsamında 3 şüphelinin yurt dışında olduğu belirlenirken, firari 4 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.