Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istihdam çağrısına MÜSİAD’dan destek

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
16 Şubat, 2017 15:48 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 16
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliğine, MÜSİAD’dan destek geldi. MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur, il genelinde toplam 7 bin 550 çalışana sahip üyelerinin istihdama destek vereceğini açıkladı.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliği çağrısına destek verdiklerini açıkladı.
Nur, MÜSİAD’a üye olan işletmelerde çalışan yaklaşık 7 bin 550 kişiye ilave yüzde 10’luk bir artış hedefi koyduklarını ve bunun lokomotifliğini ise KARDEMİR’in yürüteceğini duyurdu.
Daha güçlü bir Türkiye için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan başkan Nur, “Sayın Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısı ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Çünkü istihdam, sosyal ve ekonomik olarak iki boyutuyla da önemli bir konudur. Sosyal boyuta baktığımızda, işsiz vatandaşımızın çalışması, ailesine ve çevresine katkı sağlaması, çocuklarının eğitimini karşılayabilmesi, terör ve benzeri oluşumlardan uzak kalabilmesi gibi önemli pozitiflikler barındırır. Diğer taraftan da istihdam artışı demek, ekonomik olarak çarkların daha fazla dönmesi, daha fazla üretim, daha fazla katma değer ve kalkınma hızının artması demektir. Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz hafta başlattığı seferberlik çağrısını desteklediğimizi ve elle tutulabilir somut adımların atılması gerektiğini dile getirmiştik. MÜSİAD olarak, devletimizin hem işbaşı eğitimlerini hem de asgari ücret üzerindeki SGK ve vergiyi karşılayarak önemli katkı sağladığı istihdam seferberliği kapsamında elimizi taşın altına koyuyor ve bu seferberlikte ‘biz de varız’ diyoruz. Bu kapsamda Karabük şubesi olarak üye işletme ve kurumlarla görüşerek destek sözü aldık. MÜSİAD Genel Başkanımız Nail Olpak ülke genelinde üye işlerin istihdam seferberliğine yüzde 5’lik bir artış hedefi koymuştu, bizler ise bunu Karabük’te yüzde 10 olarak gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Kurumsal üyemiz olan ve ülke ekonomisine de büyük katkılar sağlayan KARDEMİR A.Ş lokomotif görevini yürütecek ve yeni istihdam sağlayacağı yönünde söz verdi. Karabük’te MÜSAİD’a üye kurum ve işletmelerde bugün yaklaşık 7 bin 550 kişi çalışıyor. Bizler buna ilave olarak yüzde 10’luk bir artış ile 750 yeni istihdam oluşturulması yönünde bir hedefimiz var ve bunu da başararak istihdama katkı sağlamayı arzuluyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Otomobil önce kadına çarptı sonra karşı şeride geçti

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
19 Eylül, 2026 14:10 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 436
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘te kontrolden çıkan otomobilin önce bir kadına çarpıp ardından refüjü aşarak karşı şeride geçtiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Kaza, Kıbrıs Şehitleri Caddesinde meydana geldi. Yılmaz S.(82) idaresindeki 81 ADM 143 plakalı otomobil yokuş aşağıya kontrolden çıkıp önce bir kadına çarptı ardından refüjü aşarak karşı şeride geçti. Facianın eşiğinden dönülen kazada sürücü yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Tedavi altına alınan yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde yokuş aşağıya inen otomobilin karşılıklı olarka yolun karşısına geçen iki yayanın arasından geçtiği ve bu sırada kadına çarpıp karşı şeride geçtiği yansıdı. Görüntüde ayrıca otomobilin çarptığı kadının hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ettiği görüldü.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.