Sabancı

Ceza yememek için direksiyona uyarı yazısı yapıştırdı

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
25 Eylül, 2018 13:04 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 50
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Trafik Canavarı her an yanımızda.

Türkiye’de trafik kazalarından her gün onlarca insanımız hayatını kaybetmekte.  

Araçlarda emniyet kemerlerini ceza yememek için değil kendimizi  ve sevdiklerimizin de can güvenliğini daha da artırmak için takmayı unutmamamız gerekir…

Karabük’te bir sürücü ‘Türkiye Güven ve Huzur’ uygulaması kapsamında ceza yememek için direksiyonuna ’Emniyet Kemerini Tak’ yazısı yapıştırdı.
Türkiye genelinde başlatılan Türkiye Huzur ve Güven uygulaması kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından vatandaşlar ‘Tüm polis ve jandarma birimlerimiz emniyet kemeri, cep telefonu ve tehlikeli araç kullanımı denetimlerinde görevlendirildi. Lütfen, bu yolda hep birlikteyiz!’ şeklinde uyarı mesajı göndererek uyarıda da bulunmuştu. Yurt genelinde yapılan uygulama ile kent merkezlerinin çeşitli noktalarında yer alan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kameralarından emniyet kemeri takmayan sürücüler hakkında cezai işlem uygulandı. 2018 yılı itibariyle emniyet kemeri kullanmayan yani takmayan sürücülere 108 TL para cezası kesilmekte.
Karabük’te yaşayan İbrahim Özkaya isimli sürücüde bu cezayı yememek için aracına bindiğinde emniyet kemerini takmayı unutmamak için direksiyonuna ‘Emniyet Kemerini Tak’ yazısını yapıştırdı.
Sürücü Özkaya, unutmamak için direksiyonuna bu yazıyı yapıştırdığını belirterek, “Ceza yememek için aklıma geldi. Şu ana kadar ceza yemedim Allah’a şükür. Kurallara uymak gerekiyor. Herkesin emniyet kemerini takmasını isterim” dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eskipazar’da iki otomobil çarpıştı

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
24 Ekim, 2026 23:58 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 180
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde iki otomobilin karıştığı trafik kazasında araçlardan biri devrilirken, kazada 1 kişi yaralandı.
Kaza, Eskipazar-Karabük kara yolu Köyceğiz mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İ.D. idaresindeki 78 AD 301 plakalı otomobil, Eskipazar’dan Karabük istikametine sol şeritte seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüjdeki bordür taşlarına çarptı.
Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobil, aynı yönde ilerleyen S.B. yönetimindeki 41 BBZ 091 plakalı otomobilin sol yan kapılarına çarptı. Çarpışmanın ardından 78 AD 301 plakalı otomobil devrildi.
Kazada, devrilen otomobilde yolcu olarak bulunan R.P. yaralandı. Yaralı, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Eskipazar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralının ilk belirlemelere göre hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.