Mülkiyeti Karabük Belediyesine ait olan yaklaşık 4 bin metre kare alan üzerine inşa edilen Belediye İş Merkezi A ve B Bloklarında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İki ayrı blok olarak inşaatı devam eden alanda A blok kısmı Belediye binası olacak ve 7 katlı olacak. İş merkezi olarak yapılacak bina ise 9 katlı olacak. Tamamen cam giydirmeli ve modern bir şekilde yapılan Belediye İş Merkezi inşaatının bir ayda bitirilmesi planlanıyor.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili yapımı büyük bir hızla devam eden Belediye İş merkezinin Belediyeye ait olan A Bloğunda basın mensupları ile birlikte incelemelerde bulundu. Katları tel tek gezen Belediye Başkanı Rafet Vergili, Başkanlık katında Gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vergili yaptığı açıklamada; “Bu binayı iki ayda eksiksiz olarak teslim almış oluruz. Müteahhit Firma sağ olsun iyi bir performans gösterdi. Binanın yapımı ile ilgili 28 ay gibi bir süre koymuştuk, kendilerine 2.5 sene gibi bir süre vermiştik ama şu anda hemen hemen 13-14. ayın içersinde ki 16 ayda böyle bir binayı bize teslim etmiş oluyor. Ben tahmin ediyorum Karabük 500 bin nüfusa hitap ettiği zaman bu bina Belediye binası olarak çok fazlası ile yeterli olacak. Şu andaki personelle birlikte kullanım alanı 8.500 metre kare, hemen hemen 3 bin metrekare de otoparkımız mevcut, hiçbir yer sıkıntısı olmadan birimlerimizi taşıyabileceğimiz, hatta belki bir iki katla da ilgili vatandaşlarımızla toplantı salonları hazırlanacak binaya bütün birimlerimiz yerleşiyor. Dediğim gibi 500 bin nüfusa hitap edecek bir bina yapıldı. Bilindiği gibi biz burayı Müteahhit Firma sahibi Adnan Çebi ile yüzde 50 50 anlaşarak üstüne de 5 Milyon TL para alarak Belediyemize gelir kaydettik. İhale şartımız bu şekilde idi. Ben makam odasının böyle olacağını tahmin etmiyordum. Bizden sonraki Belediye Başkanı arkadaşlarımızda güle güle kullansınlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Eski binanın kullanımı ile ilgili sorulan soruyu da yanıtlayan Başkan Vergili; “O binayı tekrardan Belediyeye bir değer olarak kazandırmak lazım. Tahmin ediyorum o bina 1976’da falan yapılmış bir bina. Çok merkezi bir yerde. Orayı da iş merkezi haline getirip Belediyemize gelir getirecek bir bina olarak yenileyebiliriz. O da düşüncelerimizin içersinde” diye cevap verdi.
ÇEBİ: “BİNAYI 29 EKİM’E YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Binayı yapan Müteahhit Firma Sahibi İşadamı Adnan Çebi de yaptığı açıklamada; “Binamız yüzde 90 bitmiş seviyede. Bir katın tavanını üç günde yapıyoruz, şu anda 5 katın tavanı bitmiş durumda. Burada 200 tane işçi çalışmakta, nasip olursa 29 Ekim’e yetiştirmeye çalışıyoruz. Başkanımız da bu konuda bizi çok sıkılıyor. Normalde sözleşme de 28 aydı, şu an 14. aya girdik, 14 ay önceden teslim etmeye çalışıyoruz” dedi.
https://youtu.be/BFIo9J8jojk



