Sabancı

BAŞKAN ÇAPRAZ; KARABÜK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
02 Nisan, 2025 11:53 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 114
Okuma Süresi: 4dk
Cengiz Ünal

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönet Kurulu Başkanı Fatih Çapraz Mart ayı çalışmalarına ilişkin olarak basın açıklaması yaptı.

Başkan Çapraz’ın yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Birlikte yürüdüğümüz bu yolda, bayramın tüm iş süreçlerimize ve hayatlarımıza huzur, mutluluk ve başarı getirmesini diliyoruz. Hep birlikte nice başarılara imza atmayı diliyor, KTSO olarak bayramınızı yürekten kutluyoruz.

Mart ayı içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalar ve hizmetler ile ilgili maddeler aşağıdaki gibidir.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen 2024 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde Karabük’te hayata geçirilecek iki önemli projeden birinin odamız tarafından yürütülecek olması ve kabul edilmiş olması bizleri çok heyecanlandırdı. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ülkemizin istihdam politikasına katkı sağlamak amacıyla yürütülecek istihdam garantili ‘Mesleki Eğitimde Yüksek Teknoloji’ projemiz kapsamında, odamız bünyesinde bir Dijital Eğitim Merkezi kurulacaktır. Bu merkezde, birçok sektöre istihdam edilmek üzere nitelikli ara elemanlar yetiştirilecektir.

Türkiye Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş (SoGreen) Projesi istişare toplantısı Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirdik. Başta kadınlar ve gençler olmak üzere yeşil dönüşüm sürecinde ön plana çıkan kırılgan gruplara yönelik yeşil geçim kaynakları olanaklarının geliştirilmesi için tasarlanan SoGreen Projesi ile yeni iş ve istihdam alanlarının yaratılması ve sosyal kapsayıcılığın artırılması hedeflenmektedir. Bu minvalde, fikri olan herkesi odamız proje birimine davet ediyor, desteklerini bekliyoruz. Dünya Bankası iş birliğiyle hayata geçirilen 400 milyon dolar bütçeli Yeşil Geçiş (SoGreen) Projesi’ni 81 ilde başta kadın, genç girişimci ve KOBİ’lere yönelik kapsayıcı yeşil dönüşüm çalışmalarının desteklenmesi hedeflenmektedir. SoGreen Projesi kapsamında KOBİ’lere faizsiz finansman desteği, mikro/küçük girişimci, kooperatif ve üretici birliklerine hızlandırıcı hibe desteği, kadın ve genç girişimciye kuluçka hibe desteği, istihdam ve yeşil dönüşüm altyapı projelerine hibe desteği verilecek. 7 yıl süreyle uygulanacak proje kapsamında, mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmeler, birlikler ve kooperatifler gibi yeşil dönüşümden olumsuz etkilenmesi muhtemel grupların ve emek yoğun sektörlerin sürdürülebilir istihdam yaratan ekonomik ve sosyal etkisi yüksek projeler desteklenecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu’nun (KGK) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği İkiz Kulelerde gerçekleştirildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB KGK Başkanı Nurten Öztürk’ün açılış konuşmalarını yaptığı etkinliğe Karabük KGK Başkanı Nuray Alpboğa ve kadın girişimciler katıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan’ın katıldığı etkinlikte kadın girişimci sayısını artırmak ve kadınların ekonomik hayata daha fazla katılmaları için uygulanan projeler değerlendirildi. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun hayata geçirdiği Sanayide Kadın Eli Projesi Ödül Töreni gerçekleştirildi. Bu vesileyle, ilimizde faaliyet gösteren ve girişimci ruh ile iş kurmak isteyen tüm kadınlarımızı odamıza davet ediyoruz. Hayallerinin peşinde koşan kadın girişimcilerimizi desteklediğimizi belirtmek istiyorum.

Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyelerimiz, Disiplin Kurulu Üyelerimiz, KTSO Meclis Üyelerimiz ve oda personelimiz ile birlikte YİK toplantısı düzenlendik. Toplantıda, Karabük iş dünyasının mevcut durumu, ekonomik gelişmeler ve sektörlerin beklentileri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. YİK üyeleri, odanın faaliyetlerine yönelik öneri ve katkılarını sunarak, bölgenin ekonomik kalkınmasına ilişkin görüşlerini dile getirdi. Katılımcılara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu toplantısı, Ayhan Zeytinoğlu’nun başkanlığında online olarak gerçekleşti. Toplantıya Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak katılım sağladık. Toplantıda, İKV’nin son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetler ve geleceğe yönelik planladığı projeler ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Aynı zamanda, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye-AB ilişkilerindeki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu ve İKV’nin bu konularda yürüttüğü çalışmalar değerlendirildi.

Karabük’ün önemli doğal zenginliklerinden biri olan “Eskipazar Sarı Traverten Taşı” Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından coğrafi işaret tescili aldı. “Eskipazar Sarı Traverten Taşı” Karabük TSO adına tescili gerçekleştirilen ilk coğrafi işaretli ürün olma özelliğini taşımaktadır. Tescil belgemizi, bizzat gidip, Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zeki Durak’tan teslim aldık. KTSO’nun yoğun çalışmaları ve girişimleri neticesinde tamamlanan bu süreç, Eskipazar Sarı Traverten taşının korunması, markalaşması ve uluslararası alanda tanıtılması açısından önemli bir dönüm noktası oldu. Eskipazar Sarı Traverten Taşı, yüksek dayanıklılığı, estetik görünümü ve doğal yapısıyla birçok prestijli projede tercih edilen bir malzeme olup, Anıtkabir’de de kaplama taşı olarak kullanılmıştır. Bu özel taşın kalitesini ve tarihî değerini bir kez daha ortaya koymaktadır. Eskipazar Sarı Traverten Taşının coğrafi işaret tescili alması, bölge üreticilerine ulusal ve uluslararası pazarlarda önemli avantajlar sağlayacak. Aynı zamanda, bu değerli doğal taşın marka değeri artırılarak Karabük’ün ekonomik ve kültürel mirasına katkıda bulunulması hedefleniyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, sürece katkı sağlayan Karabük Valisi Sayın Mustafa Yavuz’a, Karabük Milletvekilleri Sayın Cem Şahin ve Sayın Ali Keskinkılıç’a, coğrafi işaret danışmanı Huriye Özener’e ve emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır, Karabük’e gelerek yoğun bir program gerçekleştirdi. Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu. Ziyaretlerinde KTSO üyeleri olarak hazır bulunduk. Sayın Bakanımıza, ülkemizin ve bölgemizin ihracatına katkı sunacak Filyos Limanı’nın ihracata açılması ve demiryolu hattının gerçekleştirilmesi, Eskipazar OSB Lojistik Merkezi’nin kurulması ve 3 Nisan Sanayi Günü ilan edilmesi hakkında brifing verip, konunun detaylarını içeren dosyayı takdim ettik.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Akreditasyon Sistemi kapsamında yapılan belge yenileme denetimini 19-20 Mart 2025 tarihlerinde tamamladı. Denetim, Türk Loydu Denetçisi Kerim Dişbudak tarafından yürütülerek, KTSO’nun hizmet kalitesinin belirlenen standartlara uygunluğunu değerlendirdi. Akreditasyon sürecinin, odanın hizmet anlayışının temel taşlarından biri olduğunu belirmek isterim. Üyelerimize en iyi hizmeti sunma hedefimiz doğrultusunda, akreditasyon standartlarına uygunluğumuzu sürekli olarak değerlendiriyoruz. Bu süreç, odamızın kurumsal gelişimine ve hizmet kalitemizin artırılmasına büyük katkı sağlıyor. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Sözlerime son verirken, bugüne kadar yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda, bizlere destek veren, saygıdeğer meclis üyesi arkadaşlarıma, değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve oda personelimize teşekkür etmek istiyorum. Yine her türlü çalışmalarımızda bizlere destek veren ve birçok önemli toplantıya bizi davet eden, başta Valimiz Sayın Mustafa Yavuz Bey’e, belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize, tüm protokolümüze, daire müdürlerimize, sivil toplum kuruluş temsilcilerine ve Karabük kamuoyuna teşekkür etmek istiyorum.”

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Komandolar mest etti

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
30 Ekim, 2026 17:05 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 204
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Karabük‘ün Safranbolu ilçesinde Jandarma Komando Eğitim Merkezi’nde eğitimlerini tamamlayan 2 bin 155 jandarma komando mezun oldu.
Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkezi’nde düzenlenen 39. Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursu mezuniyet törene; Karabük Valisi Oktay Çağatay, Jandarma Genel Komutanı Korgeneral Aykut Tanrıverdi, AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, Bilecik Jandarma Eğitim Komutanı Tümgeneral Nail İlbey, Sahil Güvenlik Personel Personel Başkanı Tuğamiral Mehmet Yakın, Karabük Belediye Başkan vekili Kazım Çamlı, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve askerlerin aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, dönem birincisi Uzman Onbaşı Mehmet Avşar, uzman erbaş yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından konuşan Vali Çağatay, Jandarma Genel Komutanlığı’nın terörle mücadeleden asayişe, sınır güvenliğinden siber suçlara kadar her alanda destanlar yazdığını belirtti. Bu destanın en vurucu, en cesur ve en fedakar kahramanlarının ise şüphesiz jandarma komandolar olduğunu ifade eden Çağatay, “Giydiğiniz bu üniforma, taktığınız o mavi bere sıradan birer kıyafet değil, şehitlerimizin emaneti, milletimizin namusu ve devletimizin yenilmez kudretidir. Gideceğiniz görev yerlerinde devletimizin şefkatli yüzü, hainlerin ve zalimlerin ise korkulu rüyası olacaksınız. Ay yıldızlı al bayrağımızın dalgalandığı her karış toprakta, sizin ayak iziniz sizin, sizin nefesiniz, sizin cesaretiniz yankılanacak. Unutmayın ki, sizlerin arkasında dualarıyla, sizleri zırh gibi saran yüce Türk milleti ve binlerce yıllık şanlı bir devlet geleneği vardır” dedi.
Jandarma Genel Komutanı Korgeneral Tanrıverdi de bu törenin sadece bir eğitim döneminin sona ermesini değil, aynı zamanda bir ömrün adanacağı, kutsal bir görevin büyük sorumluluğunu ve millete hizmet yolculuğunun başlangıcını ifade edeceğini belirtti.
Korgeneral Tanrıverdi, “Unutmayınız ki, iyi bir jandarma personeli olmak yalnızca güçlü cesur ve disiplinli olmakla değil, aynı zamanda adil, vicdanlı, ölçülü ve sorumluluk sahibi olmakla mümkündür. Bu topraklar, bugün de önemli sorumlulukları beraberinde sizlere getirmektedir. Böylesine hassas bir coğrafyada vatanımızın bütünlüğünü, milletimizin huzurunu ve devletimizin güvenliğini korumak, yüksek bir görev bilinci, sağlam bir karakter ve kesintisiz bir hazırlık gerektirir. Jandarma teşkilatımız köklü geçmişinden aldığı güçle, ülkemizin dört bir yanında vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamakta, suçla mücadele etmekte, kamu düzenini korumakta ve hukukun tesisine katkı sunmaktadır. Jandarmanın asıl gücü, milletimizin gönlünde kazandığı güven ve itibardadır. Bir köyde kapısını çaldığınız yaşlının duasında, yardıma ihtiyaç duyan bir vatandaşın yanında, zor durumda kalan bir çocuğun umuduna ve huzur içinde yaşayan ailelerin geleceğinde jandarmanın gerçek değeri saklıdır” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Vali Çağatay, Korgeneral Tanrıverdi, Milletvekili Şahin, Tümgeneral Nail İlbey ve Tuğamiral Mehmet Yakın tarafından eğitimde başarılı olan askerlere plaket ve hediyeleri verildi.
Program, jandarma müdahale köpeklerinin gösterisiyle devam etti. Senaryo gereği suçluya başarıyla müdahale eden köpekler, izleyicilerden büyük alkış aldı.
Ardından jandarma komandolar tarafından silahlı gösteri ve yakın muharebe gösterisi gerçekleştirildi. Komandoların kulelerden halatlarla iniş gösterileri de ilgiyle izlendi.
Tören, Safranbolu İlçe Müftüsü Aydın Bostancı’nın yaptığı duanın ardından ailelerin askerlerle bir araya gelmesiyle sona erdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.