Sabancı

‘Askıda köfte’ uygulaması Ramazan’da büyük ilgi görüyor

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
07 Mayıs, 2021 16:39 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 20
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’te bir esnaf Ramazan ayında ihtiyaç sahibi aileler için hayırseverlerin desteği ile ‘askıda köfte’ uygulaması başlattı.
Beşbinevler Cumhuriyet Mahallesi’nde esnaflık yapan ve aynı zamanda mavi ateş tribün liderlerinden 40 yaşındaki Murat Baş, Ramazan ayında evine et girmeyen ihtiyaç sahibi aileler için ‘askıda köfte’ uygulaması başlattı. ‘Askıda ekmek’ uygulamasından esinlenerek hayırseverlerin desteği ile ‘askıda köfte’ uygulaması başlatan Baş, ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmenin mutluluğunu yaşıyor.
Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan esnaf Murat Baş, uygulama kapsamında ilk günlerde 6 kişiye zamanla da 200 kişiye ulaştıklarını belirtti.
‘Askıda köfte’ uygulamasının hayırseverlerin desteğiyle gerçekleştiğini ifade eden Baş, hazırladığı köfteleri muhtarlara ve bakkallara teslim ettiğini aktararak, “Onlar biliyorlar kimlere vereceklerini” dedi.
Ramazan sonuna kadar toplamda 300 ihtiyaç sahibi aileye ulaşmak istediklerini dile getiren Baş, uygulamanın önümüzdeki yıllarda da devam ederek geleneksel hale geleceğini kaydetti.
İhtiyaç sahibi aileler için başlatılan uygulamaya mahalle muhtarlığı olarak destek verdiklerini belirten İbrahim Harmanbaşı ise amaçlarının Ramazan ayında kimseyi aç bırakmamak olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te fuhuş operasyonu

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
24 Ekim, 2026 00:17 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 101
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’te düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 72 yaşındaki şahsın da aralarında bulunduğu 5 şüpheliden 4’ü tutuklandı.
Karabük Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gelen bir ihbar üzerine fuhuşa aracılık etmek ve yer temin etmek suçlarına yönelik operasyon düzenledi. Ahlak Büro ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 2’si kadın 5 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fuhuş organizasyonunu yürüttüğü öne sürülen şüphelinin 72 yaşında olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili adli sürecin devam ettiği bildirildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.