Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

ARSALARIN SIR PERDESİ ARALANMADI!

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
16 Şubat, 2016 20:57 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 17
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

BOSTANBÜKÜ KÖYÜNE AİT ARSALARIN UCUZ FİYATLARA PEŞKEŞ ÇEKİLDİĞİ İDDİALARI GÜNDEMDE YERİNİ KORUYOR

BOSTANBÜKÜ MUHTARLIĞININ İDDİALAR KARŞISINDA AÇIKLAMA YAPMASI BEKLENİYOR

 

Karabük Üniversitesi kurulduğu günden bu yana, bulunduğu yerleşkenin etrafındaki arsalar büyük bir rant kapısı haline geldi. Arsa değerleri yükselirken, işyeri ve konut kiralarının da aynı oranda yükselmesi dikkat çekiyor.

  1. Yıl Mahallesinde, Bostanbükü Köyünde, bu mevkilerde ve şu anda Karıt mevkiinde bulunan Kastamonu yol ayrımına kadar arsaların değerleri ciddi anlamda artmış durumda.

Geçtiğimiz günlerde Karabük Üniversitesi kampüs yerleşkesinin bulunduğu alanın yakın olan ve dahası da Bostanbükü köy malı olan arsalar ile ilgili haberler kamuoyunda ciddi ilgi uyandırdı.

Kastamonu yolunun altında ve üstünde kalan arsaların bu artışlara rağmen çok düşük fiyatlarla “Karabük’te hatırı sayılır işadamlarına peşkeş mi çekiliyor?” iddiaları kamuoyunda sıkça konuşmaya başlandı.

Peki, Karabük Üniversitesi kampüs alanının kenarlarında kalan Bostanbükü köyünün ortak malı olan arsalar kaç yıldır hatırı sayılır hangi işadamlarına ucuz fiyata satıldı.

İddia şu; 1 dönüm arsa 1-1.5 milyon TL’ye satılırken, 10-12 dönüm köy malı arsa 2- 2.5 milyon TL’ye nasıl verildi?

Asıl soru işareti de köy muhtarlığının çatısında geçtiğimiz yıl çıkan yangın ve bu yangında arsaların satış evraklarının hepsinin bir şekilde yanması.

Şimdi çıkın çıkabilirseniz işin içinden…

Bu olayın adını siz koyun!

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonu

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
14 Eylül, 2026 17:23 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 392
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘te düzenlenen 3 ayrı operasyonda kenevir ve kubar esrar ile kaçak ürünler ele geçirildi. Operasyonlarda 3 şüpheli yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Karabük merkez ve Safranbolu ilçesinde 3 ayrı faaliyet gerçekleştirildi.
Şüphelilerin üzerlerinde, iş yerlerinde, ikametlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 25 kök kenevir bitkisi, 273 gram kubar esrar, 30 gram kenevir tohumu, 20 kilogram bandrolsüz kıyılmış tütün, 6 litre kaçak alkol, 105 paket doldurulmuş kaçak sigara, 1 hassas terazi, 1 esrar öğütme aparatı ve 1 cep telefonu ele geçirildi.
Yakalanan 3 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.