Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

AHMET SÖZEN AK PARTİ’DEN İHRAÇ EDİLDİ

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
18 Kasım, 2016 17:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 51
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

2016 Nisan ayında Karabük İl Genel Meclis Başkanlığı seçimlerinde, parti grup kararı olmasına rağmen İl Genel Meclis Başkanlığına aday olmuş, MHP ve CHP’li İl Genel Meclis Üyelerinin desteği ile seçilmişti.

AK Parti Karabük İl Teşkilatının, İl Genel Meclis üyelerinin ve Karabük Milletvekillerinin ortak kararı ile İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım’ın yeniden aday olarak görevine devam etmesi istenmişti.

Alınan bu parti grup kararına rağmen AK Parti Safranbolu İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Sözen, İl Genel Meclis üyeliğine kendi partisinden Hasan Yıldırım aday gösterilmesine rağmen aday olmuş ve bir oy farkla seçilmişti. 17 İl Genel Meclisinden iki AK Partili üyenin oy kullanmadığı Meclis Başkanlığı seçimlerinde, MHP’nin 3, CHP’nin ise 1 üye desteğini alan Ahmet Sözen, AK Partili üç üyenin de oyunu alarak, bir oy farkla Hasan Yıldırım’ın karşısında 8’e, 7 oyla İl Genel Meclis Başkanı seçilmişti.

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Ahmet Sözen’in grup kararına uymadığını açıklamış ve “muhalefetin oyları ile seçilen AK Partili bir İl Genel Meclis Başkanı istemiyoruz” demişti.

Ahmet Sözen ise böyle bir grup kararı olmadığını öne sürerek, parti teşkilatının baskılarına rağmen istifa etmemişti.

AK Parti Üyeliğinden ihraç edilen Ahmet Sözen artık AK Partili İl Genel Meclis Başkanı değil.

AK Parti Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilen Sözen’in, parti tüzüğünde bulunan ilgili maddeler gereğince “Parti Yöneticileri ve Üyeleri veya Parti tüzel kişiliği hakkında basın yayın araçları ile kamu oyu önünde gerçek dışı haber yaymak, iftira karalama ve küçük düşürücü beyanlarda bulunmak” fiillerini işlediği yönünde kanaate varıldığı ve partiden Kesin İhraç kararının onaylandığı öğrenildi.

Sözen’in ihraç kararı AK Parti Karabük İl başkanlığına Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av. Ali Özkaya imzası ile tebliğ edildi.

İHRAÇ SIRASI YENİCE BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ ÇAYLI’DA MI?

İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen’in kesin ihraç kararından sonra şimdi sıra AK Partili Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’da mı sorusu gündeme geldi.

Önümüzdeki hafta başı AK Parti Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı tarafından Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar ve Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık çağrıldı.

AK Parti’nin iki numaralı koltuğuna sahip olan Yazıcı’nın İl ve Yenice İlçe Başkanını çağırması ile Zeki Çaylı ile ilgili ihraç sürecinin başlatılabileceği konuşuluyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yurtlar yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanıyor

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
16 Eylül, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 255
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi yurtlarda incelemelerde bulundu.
Yurtların yeni eğitim-öğretim yılı öncesi hazırlık sürecini yerinde takip eden İl Müdürü Güven, yurt binalarında yürütülen bakım, onarım, temizlik ve düzenleme çalışmalarını denetleyerek yetkililerden bilgi aldı. Öğrencilerin güvenli, konforlu ve sağlıklı ortamlarda barınabilmesi amacıyla yapılan hazırlıkların titizlikle sürdürüldüğü ifade edildi.
İncelemeler kapsamında değerlendirmelerde bulunan İl Müdürü Coşkun Güven, yurtların yeni döneme eksiksiz şekilde hazır hale getirilmesinin öncelikli hedef olduğunu belirterek, “Yurtlarımızda öğrencilerimizin huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir ortamda barınabilmeleri için tüm hazırlıklarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde gerekli tüm bakım, onarım ve düzenleme çalışmalarını planlı şekilde tamamlıyoruz. Amacımız, gençlerimizi en iyi şartlarda karşılamak ve onlara kaliteli bir barınma hizmeti sunmaktır” dedi.
İl Müdürü Güven, çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda tamamlanacağını, yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere hayırlı olmasını temenni etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.