Sabancı

36 YILDIR PEMBE KİMLİK TAŞIYOR!

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
06 Aralık, 2014 00:16 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 44
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Untitled-7

Karabük’te çift cinsiyetli (hermafrodit) olarak dünyaya gelen, ancak kız olduğu sanılarak ailesi tarafından kız adı verilip pembe nüfus cüzdanı çıkartılan 36 yaşındaki Satiye Akgün, 17 yıldır erkek olmak için mücadele veriyor.
Ailenin 5 çocuğundan ortancası olarak, çift cinsiyetli dünyaya gelen Satiye Akgün, büyük bir dram yaşıyor. Ailesi, kız olduğunu sandıkları çocuklarına babaannesi Satiye’nin adını verdi ve pembe nüfus cüzdanı çıkardı. Satiye Akgün 15 yaşına kadar kız olarak yetiştirildi. Kız çocuklarıyla oynayarak büyüyen Satiye Akgün, vücudundaki değişimlere önce bir anlam veremedi. 15 yaşına geldiğinde ise sakalları çıkmaya başladı. Bunun üzerine doktora götürülen Satiye Akgün’e her iki cinsel organı da gelişmediği için çift cinsiyetli tanısı kondu.
Kendisini kadından çok erkek hisseden Satiye bir dizi ameliyatlar geçirdiğini ve 17 yıldır kimliğini değiştirmek için uğraştığını söyleyerek, “Maddi imkansızlıklar nedeniyle avukata vekalet veremedim. Perişan durumdayım. Pembe kimlik nedeniyle her gittiğim işyerinden geri çevrildim. Satiye bayan ismi olunca her girdiğim işyerinden geri dönüyorum. Evlilik yaptım ama resmi nikah bile yapmadım ve daha sonra boşandım” dedi.

“ADIMI AHMET YAPACAĞIM”
Yetkililerden tek isteğinin mavi bir kimlik sahibi olmak olduğunu da kaydeden Satiye Akgün, “Kimliğim değiştiği zaman hayatım normale dönecek. En azından bir işe girip çalışma imkanı da bulurum. Bazen evime bile gidemiyorum. Adımı da Ahmet Akgün olarak değiştireceğim. Sadece kimliğimin değişmesini ve hayatımın bir düzene girmesini istiyorum” ifadesinde bulundu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eskipazar’da iki otomobil çarpıştı

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
24 Ekim, 2026 23:58 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 152
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde iki otomobilin karıştığı trafik kazasında araçlardan biri devrilirken, kazada 1 kişi yaralandı.
Kaza, Eskipazar-Karabük kara yolu Köyceğiz mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İ.D. idaresindeki 78 AD 301 plakalı otomobil, Eskipazar’dan Karabük istikametine sol şeritte seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüjdeki bordür taşlarına çarptı.
Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobil, aynı yönde ilerleyen S.B. yönetimindeki 41 BBZ 091 plakalı otomobilin sol yan kapılarına çarptı. Çarpışmanın ardından 78 AD 301 plakalı otomobil devrildi.
Kazada, devrilen otomobilde yolcu olarak bulunan R.P. yaralandı. Yaralı, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Eskipazar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralının ilk belirlemelere göre hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.