Sabancı

Vali Gürel, Karabük’teki artışın ‘İngiltere kaynaklı mutasyonlu virüs’ olduğunu açıkladı

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
30 Mart, 2021 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 28
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük Valisi Fuat Gürel, son haftalarda artan vaka sayıları sonucu ‘Kırmızı’ kategoride yer alanının nedeninin, kentte İngiltere kaynaklı mutasyonlu virüs yayılmaya başladığından kaynaklandığını söyledi.
Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı risk haritasında çok yüksek riskli iller kategorisinde kırmızı gruba yükselen Karabük’te vaka sayılarında yeniden artış yaşanmanın başlamaya başladı.
Karabük’ün 1 aylık süre içinde 1 Mart’a gelmeden önce mavi kategoride olduğunu daha sonra sarıya geçtiğini ve burada vaka oranlarında artışlar olunca geçen hafta turuncu bu haftada maalesef kırmızıya geçtiğini ifade eden Vali Gürel, “Bütün Türkiye’de bu manada bir artış var. Bin’in üzerinde bizimde başında olduğumuz denetim ekibimiz var. Sürekli denetimler yapılıyor ve esnafında geçmişten yaşanana tecrübelerden kaynaklı hassas davranıyordu. Buna rağmen artış olduğunu biliyoruz ve sonuç olarak karşımıza çıktı. ” dedi.

“İngiltere kaynaklı mutasyonlu virüs yayılmaya başladı”
Toplumun bütünün uyması gereken kurallar olduğunun da altını çizen Vali Gürel, “Sadece belli kesimlerin kurallara uyması yetmiyor. Herkesin hassasiyetle kurallara uyması gerekir ki, bunla bütüncül sonuç elde edelim. Aksi takdirde bir yerde bir vakanın çoğalıyor olması başka vatandaşlarımıza da etkiliyor. Bu hususta vatandaşlarımızdan özellikle istirham ediyorum, kurallara uyma konusunda biraz daha hassasiyet gösterelim. Ramazan ayı sonrası biraz daha rahatlayacağımızı düşünüyorum, beklentimiz o yönde. Özellikle 1 Haziran sonrası havaların ısınmasıyla insanlar sokaklara çıkacağından, bulaşı riskinin azalacağını düşünüyoruz. İlimizde İngiltere kaynaklı mutasyonlu virüs yayılmaya başladı. Virüslülerin özellikle büyük çoğunluğu mu manada bir artış gösteriyor” diye konuştu.
Kentte şuana kadar 58 bin aşının yapıldığını da sözlerine ekleyen Vali Fuat Gürel, şunları söyledi:
“ Aşı çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Kentimizde 32 bin birinci doz, 26 bin de ikinci dos aşı yapıldı. Aşılar arttıkça daha iyi günler bizi bekliyor”

 

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’nun girişine modern kavşak

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
06 Kasım, 2026 16:24 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 283
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

AK Parti Karabük heyeti, Safranbolu ilçesinde yürütülen yol ve kavşak çalışmalarını yerinde inceledi.
Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç , Safranbolu girişinde Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen yol ve kavşak çalışmalarını yerinde inceledi.
Karabük-Bartın-Kastamonu kara yolu güzergâhında bulunan 2 kilometrelik Safranbolu yolunda zemin iyileştirme, drenaj, bitümlü sıcak karışım ve tretuvar çalışmaları yürütülüyor. Güzergahın 1,6 kilometrelik bölümü sıcak asfaltla tamamlanarak trafiğe açıldı. Safranbolu-Bartın ayrımında bulunan Baba Sultan Kavşağı da trafik güvenliğinin artırılması amacıyla yeniden düzenleniyor. 32 metre yarıçaplı modern dönel kavşak olarak projelendirilen kavşağın büyük bölümü tamamlanırken, kalan imalatların bitirilmesiyle 2 kilometrelik yol kesiminin tamamının hizmete sunulması hedefleniyor.
İncelemelere AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ile Safranbolu İlçe Başkanı Yasin Aydın eşlik etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.