Sabancı

ÜNAL; “PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
17 Ağustos, 2018 00:56 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 40
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Ünal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ünal geçtiğimiz günlerde Türk işadamlarının Balkanlara açılması noktasında yapmış olduğu açıklamaları yineleyerek; “Şuana kadar 15 firmanın kimlik, oturum ve çalışma izni verilen işadamlarımız çalışmalarına başladı ve Türkiye ekonomisine döviz girdisi sağlamayı başardılar” dedi.
Gazetemizi ziyaret eden Safranbolu TSO Meclis Başkanı Cengiz Ünal, Türk işadamları olarak dünyanın birçok yerinde yatırım çalışmalarına ortak olmak için Safranbolu TSO olarak çalışma yaptıklarını ifade ederek, Karabüklü işadamlarına çağrıda bulunarak, “İşadamlarımızı Balkanlarda yatırım yapmaya davet ediyoruz” dedi.
Montenegro ile ülkemizin ticaret anlaşmaları olup çifte vergilendirme ve birçok alanda kolaylıklar sağlandığını söylenen Safranbolu TSO Meclis Başkanı Cengiz Ünal, Karadağ ve Türkiye’nin Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda (DEİK) komite üyesi olduğunu da ifade ederek, “Bu bölgede yatırım yapacak olan işadamlarımız için Safranbolu TSO olarak her türlü girişimler ile destek ve yardımlarına hazırız. İnşaattan, otelciliğe, gıdadan turizme kadar birçok alanda acil ihtiyaçları olan butik ülke konumda olan bu bölgeyi tüm işadamlarımıza tavsiye ediyoruz. AB teşvik bölgesi olan Montenegro’da Bijelo Polje şehrinde kurulan şirketler tüm yatırımlarda yüzde 70’in üzerinde AB teşvik fonları, vergi indirimlerinde en üst limit, makine ikmal desteklerinde maksimum faydalanmakta ve bu bölgede kurulan şirketlerin üreteceği imalat da CE damgası ile gümrüksüz olarak AB ülkelerine ithal edilmekte. 5 yıl içerisinde çok güçlü yatırımlarla AB ülkeleri arasındaki 15-20 yılık farkı kapatmak üzere çalışma yapıyor.”diye konuştu.
“İlk projelerimizi hayata geçiriyoruz”
Kendi şirketleri ile de o bölgede çalışmalar yaptığını söyleyen Ünal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve TSO Meclis Başkanı Ünal; Çok yakın zamanda Karadağ bölgesinde Kristal Cam Teras yapımı için çalışmalarımıza başladık. İlk etapta bu bölgede 3 adet kristal cam teras yapımına başlayacağız. Tanesi 1,5 milyon Euro’ya yapılacak olan kristal teraslar en kısa sürede de teslimatlarını yapacağız. Bu da Türk işadamları olarak ülkemize döviz girdisi sağlayacak. Amacımız ülkemizin son günlerde ekonomik olarak yapılan saldırılara ve dövizdeki dalgalanmalara karşıda elini daha güçlendirecektir. Bizler gibi bu bölgeden oralara giderek faklı iş kollarında hizmet yapan bir çok işadamımızın ülkemize sağlayacağı döviz girdisi ile Türk ekonomisi daha da güçlü hale geleceği inancı9ndayız. Bu açıdan kendi alanları çerçevesinde Karadağ bölgesinde çalışma yapmak isteyen işadamlarımıza da Safranbolu TSO olarak her türlü kolaylığı da sağlamaya hazırız. Sadece kendi şirketimizin farklı iş alanlarında çalışmalarımız var. Bunların tüm başvuru ve prosedürlerini tamamladık. Bu bölgeye uygulayacağımız ve Safranbolu’da uzun yıllardır hizmette olan cam terasın bir benzerini de Avrupa’nın değişik ülkelerine Türk işadamları olarak yapmayı planlıyoruz. Bu sayıda Avrupa ülkelerinde 20’yi bulmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’nun girişine modern kavşak

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
06 Kasım, 2026 16:24 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 242
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

AK Parti Karabük heyeti, Safranbolu ilçesinde yürütülen yol ve kavşak çalışmalarını yerinde inceledi.
Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç , Safranbolu girişinde Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen yol ve kavşak çalışmalarını yerinde inceledi.
Karabük-Bartın-Kastamonu kara yolu güzergâhında bulunan 2 kilometrelik Safranbolu yolunda zemin iyileştirme, drenaj, bitümlü sıcak karışım ve tretuvar çalışmaları yürütülüyor. Güzergahın 1,6 kilometrelik bölümü sıcak asfaltla tamamlanarak trafiğe açıldı. Safranbolu-Bartın ayrımında bulunan Baba Sultan Kavşağı da trafik güvenliğinin artırılması amacıyla yeniden düzenleniyor. 32 metre yarıçaplı modern dönel kavşak olarak projelendirilen kavşağın büyük bölümü tamamlanırken, kalan imalatların bitirilmesiyle 2 kilometrelik yol kesiminin tamamının hizmete sunulması hedefleniyor.
İncelemelere AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ile Safranbolu İlçe Başkanı Yasin Aydın eşlik etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.