Sabancı

Tanzanya uyruklu öğrenciler Karabük Üniversitesi’nde

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
28 Şubat, 2021 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 24
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat geçtiğimiz günlerde akademik iş birliği görüşmeleri kapsamında Zanzibar’ı ziyaret etmiş, Karabük Üniversitesi’ne kabul edilen öğrencilerle bir araya gelmişti. Vize işlemleri tamamlanan Tanzanya uyruklu öğrenciler Karabük Üniversitesi’ne gelerek kayıt işlemlerini tamamladı.
Rektör Polat ve eşleri Fadimana Polat; Zanzibar’da bulunan ihtiyaç sahipleri için çalışmalar yürüten Kevser Kocadağ, eşi Tanzanya uyruklu Abdulrahman Kesı ve bebekleri Ayşe ile birlikte Karabük Üniversitesi’ne kabul edilen öğrenciler ve Türk Kızılay’ı Karabük Şubesi Kadın Kolları Başkanı Zuhal Kahramanı kabul etti.
Kevser Kocadağ Karabük İlini çok beğendiklerini ifade ederek, “Buraya gelmeden önce Karabük’ün küçük bir yer olduğu bize söylendi. Ancak, buraya gelince Karabük’ün cennet gibi bir yer olduğunu gördük. Çok memnun kaldık. Özellikle kız öğrencilerimizi gönül rahatlığı ile burada bırakacağız. Karabük Üniversitesi görüyoruz ki büyük bir aile. Gençlerimiz bu ailenin içinde güvende olacaklar. Sizlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.
KBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Salha Salim Saleh, Karabük Üniversitesi’ni çok beğendiğini ifade ederek meşhur Türk çayını merak ettiğini ve mümkünse içmek istediğini belirtti. KBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencisi Maryam Haji Mwinyi “Karabük Üniversitesi’nin kendilerine sunduğu bu imkândan dolayı müteşekkir olduklarını belirterek, “Sunduğunuz bu imkanlarla kendimizi geliştirecek ve yetiştireceğiz. Ve sonrasında ülkemize dönüp kardeşlerimize yardım edeceğiz.” dedi. Tanzanya uyruklu Abdulrahman Kesı ise, “Bizim tek bildiğimiz kendimiziz. Eğer bir hatamız olursa bizi bırakmayın, bizden sıkılmayın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bizim için yaptıklarınızı geri ödeyemeyiz ama Allah sizden memnun olacaktır.” diyerek duygularını dile getirdi.
Rektör Polat, Afrika ülkelerinin hepsini çok beğendiğini belirterek, “Özellikle Çad’da çok memnun kalmıştık. Çadlıları kardeşimiz gibi görüyoruz. Şimdi Zanzibarlılar da bizim kardeşimiz. Aynı şekilde ülkenizi ziyaretimizden çok memnun kaldık. Yeni kaydolan öğrencilerimize başarılar diliyorum. Artık onlar bize emanet” şeklinde konuştu.
Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Önalan ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Öğr. Gör. Kerim Tanış da ziyarette hazır bulundu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’nun girişine modern kavşak

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
06 Kasım, 2026 16:24 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 295
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

AK Parti Karabük heyeti, Safranbolu ilçesinde yürütülen yol ve kavşak çalışmalarını yerinde inceledi.
Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç , Safranbolu girişinde Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen yol ve kavşak çalışmalarını yerinde inceledi.
Karabük-Bartın-Kastamonu kara yolu güzergâhında bulunan 2 kilometrelik Safranbolu yolunda zemin iyileştirme, drenaj, bitümlü sıcak karışım ve tretuvar çalışmaları yürütülüyor. Güzergahın 1,6 kilometrelik bölümü sıcak asfaltla tamamlanarak trafiğe açıldı. Safranbolu-Bartın ayrımında bulunan Baba Sultan Kavşağı da trafik güvenliğinin artırılması amacıyla yeniden düzenleniyor. 32 metre yarıçaplı modern dönel kavşak olarak projelendirilen kavşağın büyük bölümü tamamlanırken, kalan imalatların bitirilmesiyle 2 kilometrelik yol kesiminin tamamının hizmete sunulması hedefleniyor.
İncelemelere AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ile Safranbolu İlçe Başkanı Yasin Aydın eşlik etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.