Sabancı

Sağlıklı yaşam ve temiz çevre için yürüdüler

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
28 Nisan, 2019 23:45 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 21
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği ‘Sağlıklı Yaşam ve Temiz Çevre Yürüyüşü’nde öğrenciler hem yürüdü hem de atıkların türüne göre sınıflandırılmış çöp torbalarıyla çöp topladı.
Çamlık Tabiat Parkı’nda düzenlenen etkinliğe Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turgut Acarlı, Şube Müdürü Erdal Üngören ile birlikte pek çok okuldan öğretmen ve öğrenci katıldı.
Sıfır Atık Projesi kapsamında olan etkinlikte çocukların sıcaktan etkilenmemesi için şapka ve su, ayrıştırılmış farklı renklerdeki çöp torbalarına çöpleri toplamak için ise eldiven dağıtıldı. İlk kez düzenlenen bu etkinliğin amacının çocukların hem sağlık için yürüyüş yapmanın hem de temiz bir çevrenin önemi anlamasını sağlamak olduğu ifade edildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KARABÜK-BARTIN YOLUNDA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
07 Kasım, 2026 11:44 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 158
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘ün yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ekipler, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.
Kentte sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, yüksek kesimleri beyaza bürüdü. Karabük-Bartın kara yolunun 1030 rakımlı Ahmetusta Geçidi’nde etkisini gösteren yağışın ardından yol kısa sürede beyaz örtüyle kaplandı. Bazı vatandaşlar araçlarından inerek kar yağışı sırasında hatıra fotoğrafı çektirirken karayolları ekipleri, ulaşımda aksama yaşanmaması ve sürücülerin güvenli şekilde seyahat edebilmesi amacıyla bölgede kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştiriyor.
Öte yandan, Yukarı Çiftlik Köyünde de etkisini gösteren kar yağışı sonrası dünyanın en pahalı baharatı olan safranın yetiştiği tarlalarda beyaza büründü.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.