Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Safranbolu’da köy okulları için “Kitap Kumbarası” projesi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
24 Mart, 2017 16:51 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 44
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Safranbolu Kent Konseyi Gençlik Meclisi, köy okullarının kütüphanelerindeki kitap eksiklerini gidermek için “Kitap Kumbarası” projesini başlattı.
Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda start alan proje ile bilgi veren Safranbolu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Hasbi Ünal, “Bu proje Nisan ayının sonuna kadar devam edecek” dedi.
Bu önemli projeye destek veren Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’a teşekkür eden Ünal, “Kitaplık ve kütüphanelerinde eksikleri olan özellikle köy okullarımızın eksikliklerini tamamlamak amacıyla böyle bir proje başlattık. Böyle programlarda genç kardeşlerimizde paylaşma, kardeşlik bilincini artırmayı hedefliyoruz. Bizlerde yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız faaliyetlerde paylaşmayı, kardeşliği, çevremizi geliştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Abdulkadir Çetin, Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Temel ve Safranbolu Kent Konseyi Gençlik Meclis üyeleri ile Safranbolu evi görünümünde tasarlanan kumbaraya ilk kitapları koydu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bir babanın en zor sınavı

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
22 Eylül, 2026 14:04 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 287
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 3 aylık Umay Melek Kocakurt, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlanarak toprağa verildi. Jandarma eşliğinde cenaze törenine katılan tutuklu babanın bebeğinin tabutunu kucağında taşıdığı anlar yürekleri dağladı.
16 Eylül 2026 tarihinde Amasra ilçesine seyir halinde olan H.K. (73) idaresindeki 78 BL 591 plakalı otomobilin kontrolden çıkarak istinat duvarına çarptıktan sonra devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ağır yaralanan 3 aylık Umay Melek Kocakurt tedavi gördüğü Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’nde dün hayatını kaybetti. İşlemlerinin ardından Atatürk Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsisi tamamlanan Umay bebeğin cenazesi memleketi Karabük‘e getirildi. Aynı kazada annesini de kaybeden talihsiz bebek için Beşbinevler Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Elif Camii’nde tören düzenlendi. Öğle vaktine müteakip kılınan cenaze namazının ardından bebek Kocakurt, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine jandarma eşliğinde katılan tutuklu baba, bebeğinin tabutunu kucağında taşırken o anlar yürekleri dağladı. Umay bebek annesi Cansu Kocakurt’un mezarının yanında toprağa verildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.