Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 10 yaralı

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
13 Ekim, 2018 01:14 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 32
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde otomobil ile minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında aralarında çocukların da bulunduğu 10 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre kaza, Eskipazar ilçesi Mermer mevkiinde meydana geldi. Arife Kalay yönetimindeki 18 DK 957 plakalı otomobil, Eskipazar istikametine seyrederken Mermer Kavşağı’ndan kontrolsüz dönüş yapan Necmettin Settaş yönetimindeki 06 JJ 793 plakalı minibüs ile çarpıştı. Kazada her iki araçta bulunan Necmettin Settaş, Şerife Karataş, Buhle Akkaya, Emir Kaan Akkaya, Sabri Kalay, Demet Akkaya, Gülşen Doruk, Berrin Naz Doruk, Berkey Efe Doruk ve Arife Kalay yaralandı. İhbar üzerine çok sayıda ambulans ve polis bölgeye sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kardemir’den 4 milyar liralık enerji yatırımı

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
02 Ekim, 2026 09:51 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 131
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

KARDEMİR, enerji maliyetlerini azaltmak ve yenilenebilir enerjinin toplam tüketimdeki payını artırmak amacıyla yaklaşık 3 milyar 956 milyon liralık yatırımla toplam 120,5 MWp kurulu güce sahip Güneş Enerjisi Santralleri kuracak.
KARDEMİR ve iştiraklerinin enerji ihtiyacının önemli bölümünün yenilenebilir kaynaklardan karşılanması amacıyla planlanan projeler kapsamında yaklaşık 3 milyar 956 milyon liralık yatırım yapılması öngörülüyor.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, yatırımların 2028 yılında devreye alınması planlanıyor. Projeler kapsamında KARDEMİR için 85 MWe AC/110,5 MWp DC, Kardökmak AŞ için 5 MWe AC/6,5 MWp DC ve Karçel AŞ için 2,5 MWe AC/3,5 MWp DC kurulu güce sahip GES’ler kurulacak.
Yatırımların tamamlanmasıyla KARDEMİR ve iştiraklerinin üretim altyapısına toplam 92,5 MWe AC/120,5 MWp DC kurulu güce sahip yenilenebilir enerji kapasitesi kazandırılması hedefleniyor.
GES’lerin kurulacağı arazilere ilişkin mülkiyet sahipliği süreçlerini tamamlayan şirket, projelendirme, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), imar ve diğer teknik çalışmalarını da başlattı.
Açıklamada, GES yatırımlarıyla yenilenebilir kaynaklardan karşılanan enerji miktarının artırılması, enerji maliyetlerinin daha etkin yönetilmesi ve karbon ayak izinin azaltılmasının amaçlandığı belirtildi.
Yatırımların Türkiye’nin 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi doğrultusunda sanayide yeşil dönüşüme katkı sağlamasının hedeflendiği kaydedildi.
KARDEMİR’in yıllık 3 milyon ton çelik üretim hedefine ilerlerken enerji verimliliği ve düşük karbonlu üretimi yatırım planlarının önemli unsurları arasında gördüğü ifade edildi.
Açıklamada, üretim kapasitesinin yanı sıra enerji altyapısının da dönüştürülerek daha verimli, rekabetçi ve düşük karbonlu bir üretim yapısının oluşturulmasının hedeflendiği bildirildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.