Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

KARDEMİR, DEMİRYOLUNDA TÜRKİYE’NİN GÜCÜNÜ BERLİN’E TAŞIDI

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
29 Eylül, 2026 12:26 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 106
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Türkiye’nin demir çelik sektöründeki önemli kuruluşlarından KARDEMİR, dünyanın önde gelen demiryolu fuarlarından InnoTrans 2026’da Türkiye’nin üretim gücünü uluslararası sektöre taşıdı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de 22-25 Eylül 2026 tarihleri arasında düzenlenen fuarda KARDEMİR, ray ve demiryolu tekeri alanındaki ürünlerini sektör temsilcilerinin beğenisine sundu.

Dünyanın farklı ülkelerinden demiryolu altyapısı, raylı sistemler, lokomotif, metro ve yük taşımacılığı sektörlerinde faaliyet gösteren çok sayıda firma ve sektör temsilcisinin buluştuğu fuarda KARDEMİR standı da yoğun ilgi gördü.

Ürünlerini Berlin’de sergiledi

KARDEMİR, fuarda demiryolu tekeri ürün grubundan farklı kullanım alanlarına yönelik ürünlerini sergiledi. Standda 1.250 milimetre çapındaki E5000 lokomotif tekeri, 860 milimetre çapındaki BA303 metro tekeri, 920 milimetre çapındaki yük vagonu tekeri ve BA004 demiryolu teker seti yer aldı.

Ray ürün grubunda ise kent içi raylı sistemlerden demiryolu altyapısına kadar farklı alanlarda kullanılan oluklu ray ve vignole ray ürünleri tanıtıldı.

Yeni projeler ve ihracat fırsatları görüşüldü

Fuarda gerçekleştirilen görüşmelerde yeni demiryolu projeleri, ürün ihtiyaçları, ihracat olanakları ve uluslararası iş birliği fırsatları ele alındı.

KARDEMİR yetkilileri, mevcut müşterilerin yanı sıra potansiyel müşteriler ve sektörün farklı ülkelerden temsilcileriyle de görüşmeler gerçekleştirdi. Yapılan temaslarda özellikle yeni projeler ve ihracata yönelik iş birliği imkanları üzerinde duruldu.

Lokomotiften metroya, yük vagonlarından demiryolu altyapısına kadar geniş bir kullanım alanına sahip ürünlerini uluslararası pazarda tanıtan KARDEMİR, Türkiye’nin demiryolu sektöründeki yerli üretim kapasitesini bir kez daha dünya sektörünün karşısına çıkardı.

KARDEMİR, ray ve demiryolu tekeri üretimindeki deneyimi, üretim altyapısı ve ürün çeşitliliğiyle Türkiye’nin demiryolu sanayisindeki gücünü uluslararası fuarlarda tanıtmaya devam ediyor.

Faciadan kıl payı kurtuldular

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
29 Eylül, 2026 12:36 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 128
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘ün Eflani ilçesinde hatalı sollama yapan hafif ticari araç, karşı yönden gelen minibüsle burun buruna geldi. Sürücülerin son anda yaptığı manevralarla muhtemel kaza önlenirken, tehlikeli anlar araç kamerasına yansıdı.
Olay, Karabük-Eflani kara yolu Kırıklar mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yağışlı havada Eflani istikametine seyreden minibüs, virajı döndüğü sırada önündeki çekici sollayan hafif ticari araçla karşı karşıya geldi. Karşı yönden gelen araçları fark eden sürücüler, son anda yaptıkları manevralarla kafa kafaya çarpışmaktan kurtuldu. Yaşanan tehlikeli anlar, minibüsün araç kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Kavşağa tersten girdi

Diğer yandan Safranbolu ilçesinde kavşağa tersten giren minibüs sürücüsü, diğer sürücülere zor anlar yaşattı. Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Emek Mahallesi Kavşağı’nda, Karabük yönünden gelerek kavşağa giren bir otomobilin sürücüsü, ters yönden gelen minibüsle karşı karşıya kaldı. Karşısında bir anda minibüsü gören sürücü büyük şaşkınlık yaşadı.
Tehlikeye aldırış etmeden kavşakta ters yönde ilerlemeyi sürdüren minibüs yoluna devam ederken, yaşanan o anlar ise otomobilin araç içi kamerasına anbean yansıdı.