Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Öğrenciler Almanya’da staj gördü

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
23 Mart, 2017 20:50 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 22
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’te “Çocuk Gelişimi ve Eğitiminde Dramatizasyon Stajı” projesi kapsamında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanında eğitim gören 30 öğrenci, 4 öğretmen refakatinde Almanya’da staj yapma imkanı buldu.
Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesinin hazırladığı Safranbolu Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ovacuma Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin konsorsiyum ortağı olduğu, Avrupa Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) ile sözleşmesi imzalanan 2016-1-TR01-KA102-029464 proje nolu “Çocuk Gelişimi ve Eğitiminde Dramatizasyon Stajı” Projesi kapsamında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanında Eğitim gören 30 öğrenci, 4 öğretmen refakatinde Almanya’da staj yapma imkanı buldu.
Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mahir Emre Doğuş, öğrencilerin on farklı Anaokulunda bir fiil staj yaptıklarını söyledi.
Doğuş, Almanya’nın Herne, Recklinghausen ve Bochum şehirlerinde iki hafta devam eden staj da öğrencilerin her gün beş saat staj yaptıklarını kaydederek, “Her akşam günün kritiği ve değerlendirmesi yapılmış ve ertesi gün yapılacak etkinlikler ve çalışmalar belirlendi. Öğrencilerimizin ilk günkü heyecanlarını sonraki zamanlarda mutluluklarını, başardım yaptım duygusuyla kendilerine duydukları özgüvenin artmasını, son günde ise buradan ve okullarından ayrılmalarından dolayı duydukları üzüntü görülmeye değerdi. En önemlisi staj yaptıkları okullardaki öğretmenlerin ve öğrencilerin öğrencilerimizden memnun kaldıklarını dile getirip onlara sürprizlerle uğurlamaları muhteşem bir duyguydu. Öğrencilerimiz başarılı bir staj dönemi geçirdiler. Öğrenciler aynı zamanda sosyal kültürel aktiviteler kapsamında Herne, Dortmund, Bochum, Gelsenkirchen ve Recklinghausen gibi Almanya’nın şehirlerini görme olanağı buldular” dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gedikoğlu; TSO seçimlerinin siyasete alet edilmesin asla müsaade etmeyeceğiz

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
21 Eylül, 2026 18:50 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 76
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

MHP Karabük İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) seçimleri öncesinde yaşanan tartışmalarla ilgili açıklama yaptı. Gedikoğlu, oda seçimlerinin siyasi çekişmelerin içerisine çekilmemesi gerektiğini belirterek, seçim sürecinin huzur ve güven ortamında yürütülmesi çağrısında bulundu.

Son günlerde KTSO seçimleri üzerinden yaşanan polemiklere dikkat çeken Gedikoğlu, daha önce Esnaf Odaları seçimleri sırasında da aynı uyarıyı yaptığını hatırlattı.

Gedikoğlu, “Bizler bu seçimlerin hiçbir şekilde siyasete alet edilmesine müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Karabük’teki iş insanları, esnaf ve zanaatkarların kentin önemli değerleri olduğunu vurgulayan Gedikoğlu, kendisinin de 1952 yılından bu yana Karabük’te ticaret yapan bir ailenin üçüncü kuşak temsilcisi olduğunu belirterek, iş dünyasının geçmişten bugüne taşıdığı değerlere dikkat çekti.

“SİYASİ BASKI VE TELKİNLERE MÜSAADE EDİLMEMELİ”

TSO seçimlerinde hiçbir üyenin siyasi baskı, tehdit veya telkin altında bırakılmaması gerektiğini ifade eden Gedikoğlu, konuyla ilgili MHP Genel Merkezi’nin de bilgilendirildiğini açıkladı.

Gedikoğlu, Genel Merkez tarafından ilgili Genel Başkan Yardımcısının gerekli temaslarda bulunduğunu ve seçimlerin huzur ve güven içerisinde gerçekleştirilmesi yönündeki görüşün muhataplara iletildiğini söyledi.

MHP Karabük İl Başkanı Gedikoğlu ayrıca Cumhur İttifakı ortağı AK Parti’nin Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ve AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ile birkaç gün arayla iki kez bir araya geldiğini belirtti.

Yaptığı görüşmelerde oda seçimlerine siyasi müdahale edilmemesi gerektiğini dile getirdiğini aktaran Gedikoğlu, bu konuda kendilerinden destek ve teminat aldığını ifade etti.

“SEÇİMLER GEÇECEK, KARABÜK’TE YÜZ YÜZE BAKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

TSO seçimlerinin de Esnaf Odaları seçimleri gibi gelip geçeceğini söyleyen Gedikoğlu, seçim sonrasında Karabük iş dünyasının yine aynı şehirde birlikte hareket edeceğini hatırlattı.

Gedikoğlu, seçim sürecinde yaşanabilecek kırgınlıkların ve kutuplaşmaların Karabük iş dünyasına zarar verebileceği uyarısında bulunarak, yarışın seviyeli bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Seçim gruplarında yer alan adaylar arasında şimdiden yaşandığı ifade edilen tartışmalara da değinen Gedikoğlu, bu sürecin kişiler arasında kalıcı kırgınlıklara ve Karabük iş dünyasında kutuplaşmaya dönüşmemesi gerektiğini söyledi.

“FATİH ÇAPRAZ’LA GÖREV YAPMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

KTSO Başkanı Fatih Çapraz ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getiren Gedikoğlu, Çapraz’ın çalışmalarına ilişkin olumlu değerlendirmelerde bulundu.

Gedikoğlu, Fatih Çapraz’ı dürüstlüğü, çalışkanlığı, donanımı ve eğitim geçmişiyle Karabük’ü başarılı şekilde temsil eden bir isim olarak nitelendirdi.

KTSO yönetiminde görev yapan arkadaşlarına ve bugüne kadar birlikte çalıştığı meclis üyelerine teşekkür eden Gedikoğlu, başarılı çalışmalarının devamını diledi.

“TÜM ADAYLARA BAŞARILAR DİLİYORUM”

Açıklamasının sonunda TSO seçimlerinde aday olacak tüm isimlere başarı dileyen Cenk Gedikoğlu, seçimlerin Karabük esnafına ve iş dünyasına yakışır bir şekilde gerçekleştirileceğine inandığını ifade etti.

Gedikoğlu, seçim sürecinde yaptığı çağrıların dikkate alınmasını isteyerek, oda seçimlerinin siyasi tartışmaların dışında tutulması ve Karabük’ün ortak paydasının korunması gerektiği mesajını verdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.