Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Misafirliğe geldiler, yangın şoku yaşadılar

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
10 Aralık, 2018 13:19 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 16
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde şömineden çıkan yangına itfaiye ekibinin zamanında müdahalesi iki katlı evi kül olmaktan kurtardı.
Edilen bilgiye göre, yangın Safranbolu ilçesine bağlı Yazıköy’de Fuat Kayımtu’ya ait iki katlı evde meydana geldi. Misafirleri ile birlikte çay içen Kayımtu ailesi, üst kattan gelen seslere baktıklarında çatı kısmında başlayan alevleri gördü. Durumun itfaiyeye bildirilmesine üzerine olay yerine hızlı bir şekilde ulaşan ekipler üst katı saran alevlere müdahale ederek, yangını kısa sürede söndürdü. Yakılan şömineden dolayı yangının çıktığı evin üst katında maddi hasar oluşurken, jandarma ekipleri inceleme başlattı.
Eve misafirliğe geldiklerini söyleyen bir kişi, çay içtikten sonra üst kattan çatırtı duyduklarını ve alevleri görünce itfaiyeye haber verdiklerini söyledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kardemir’den 4 milyar liralık enerji yatırımı

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
02 Ekim, 2026 09:51 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 228
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

KARDEMİR, enerji maliyetlerini azaltmak ve yenilenebilir enerjinin toplam tüketimdeki payını artırmak amacıyla yaklaşık 3 milyar 956 milyon liralık yatırımla toplam 120,5 MWp kurulu güce sahip Güneş Enerjisi Santralleri kuracak.
KARDEMİR ve iştiraklerinin enerji ihtiyacının önemli bölümünün yenilenebilir kaynaklardan karşılanması amacıyla planlanan projeler kapsamında yaklaşık 3 milyar 956 milyon liralık yatırım yapılması öngörülüyor.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, yatırımların 2028 yılında devreye alınması planlanıyor. Projeler kapsamında KARDEMİR için 85 MWe AC/110,5 MWp DC, Kardökmak AŞ için 5 MWe AC/6,5 MWp DC ve Karçel AŞ için 2,5 MWe AC/3,5 MWp DC kurulu güce sahip GES’ler kurulacak.
Yatırımların tamamlanmasıyla KARDEMİR ve iştiraklerinin üretim altyapısına toplam 92,5 MWe AC/120,5 MWp DC kurulu güce sahip yenilenebilir enerji kapasitesi kazandırılması hedefleniyor.
GES’lerin kurulacağı arazilere ilişkin mülkiyet sahipliği süreçlerini tamamlayan şirket, projelendirme, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), imar ve diğer teknik çalışmalarını da başlattı.
Açıklamada, GES yatırımlarıyla yenilenebilir kaynaklardan karşılanan enerji miktarının artırılması, enerji maliyetlerinin daha etkin yönetilmesi ve karbon ayak izinin azaltılmasının amaçlandığı belirtildi.
Yatırımların Türkiye’nin 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi doğrultusunda sanayide yeşil dönüşüme katkı sağlamasının hedeflendiği kaydedildi.
KARDEMİR’in yıllık 3 milyon ton çelik üretim hedefine ilerlerken enerji verimliliği ve düşük karbonlu üretimi yatırım planlarının önemli unsurları arasında gördüğü ifade edildi.
Açıklamada, üretim kapasitesinin yanı sıra enerji altyapısının da dönüştürülerek daha verimli, rekabetçi ve düşük karbonlu bir üretim yapısının oluşturulmasının hedeflendiği bildirildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.