Karabük’te son aylarda birçok vatandaş, Sağlık Bakanlığı’nın 2011 yılında faaliyete geçirdiği Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve Alo 182 üzerinden kamu hastanelerine randevu bulamamaktan dert yanıyor.
AYLAR SONRASINA
RANDEVU VERİLİYOR
Şikayetlerini sosyal medya platformlarından dile getiren vatandaşlar, bazı polikliniklerde aylar sonrasına randevu verilebildiğini belirtiyor. Kimi polikliniklerde ise aylar sonrasına bile randevu oluşturulamıyor.
Hele öyle bir yorum var ki ; 15 gün önce hastanede MR’ı çekilen bir hastanın MR sonuçları kaybolmuş, hasta Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Başhekimi Nihat Yılmaz‘a geliyor ve başhekimin hastaya verdiği cevap evlere şenlik…
Hani bir laf vardır; İmam, cemaat misali..!
ŞİKAYET YAĞIYOR
Sosyal medyada MHRS ve Alo 182 için yazılan yüzlerce şikayet var.
İşte bunlardan sadece bir kaçı…
” İstediğim bölümden hiçbir devlet hastanesine randevu alamıyorum. Özeller çok pahalı, kimse bunu karşılayamıyor.
“Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne kardiyolojiye herhangi bir doktora bir türlü randevu alamıyoruz. Doktor Kasım ayında randevu almamızı söyledi. 182’yi arıyoruz ama hastanenin en yoğun doktoru diye randevu vermiyor, öbür doktorlara da randevu alamıyoruz.
“2 aydır kolonoskopiye randevu alamadım. Sürekli dolu uyarısı alıyorum. Zor durumdayım. Özel bir çocuğum var.
“MHRS‘den 1 aydır randevu talep ediyorum fakat randevu vermiyor. Çocuğum kırmızı reçete ile verilen ilaç kullanıyor ve bu ilacı sürekli kullanması gerekli. İlacı bitti, ilaç yazdırmaya gittiğimde doktor randevulu şekilde muayeneye gelmemizi istiyor. 1 aydır randevu talebi oluşturmama rağmen randevu alamadığımızı söylüyorum. “Alan nasıl alıyor, bir şekilde alacaksın” diye azarlanıyorum.
“Doktor 1 ay sonra kontrole çağırıyor ama randevu alabilene aşk olsun.
“Arıyorum, “Saat 16.00’da arayın” diyorlar. Arıyorum tüm randevular dolu. Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi 184’ü arayıp sorunumu dile getirdim. Sonuç “Vatandaş kaynaklı” denildi.
“Karabük Eğitim ve Araştırma hastanesi yüzünüzden Özel Medikar hastanesini zengin ettik.
“Randevu alamıyoruz ki doktoru bulsak. Bir randevu aldım denk geldi oda 17.30’da ne zaman tahlil verecen ne zaman sonucu alacan ertesi güne kalsa doktoru bulamayacan. Karabük eğitim ve araştırmada kalp doktorları istifa etmiş. Mehmet Çelik‘den başka doktor varmı ki? Yazık Karabük’e.
” Karabük Eğitim Araştırma Hastanesinde 03.10.2021 tarihinde çektirdiğim kontrastı (ilaçlı) MR’ım kaybolmuş. Bunu da gördük sonunda. Hastane başhekimi ile görüştüm verdiği cevap elindeki cep telefonu bile bazen kayıt etmiyormuş!!
Bu yorumlar yüzlercesinin arasından sadece bazıları….
Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki başıboşluluğu kim düzeltecek..?
Siyasi irade Sağlık alanında yaşanan ve özellikle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki yönetimsel sıkıntılara neden sessiz kalıyor..?
Siyaset gereğini neden yapmıyor/yapamıyor..?



