Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

“İŞ BİLMİYORUM DİYEN ÇOK!”

Karabük Haber tarafından
25 Ekim, 2014 00:44 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 26.10.2014 00:37
0
0
Tıklanma: 23
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

20141024AW225353_01

İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven, Karabük’te her ay 350 ila 400 arasında kişinin işsizlik fonundan faydalandığını ve bununda aylık 250 bin lira civarında olduğunu söyledi.
İŞKUR Karabük İl Müdürlüğü olarak 2014 yılını verimli geçirdiklerini belirten Güven, “Özellikle 2013 yılında işgücü piyasası analiz çalışmaları sonucunda Karabük’te 2014 yılı içersinde ihtiyaç duyulan mesleklerde meslek eğitim kurslarımızı açmayı plandık. Bu anlamda 2014 yılının ilk 6 ayında ve ikinci 6 ay olmak üzere İl Müdürlüğü olarak meslek eğitim kurslarımızı planladık. İlçelerimizi biraz daha öne çekmeye çalıştık. İlçelerimizde özellikle dezavantajlı gruplara yönelik oralardaki Halk Eğitim Müdürlüğü ve Çok Programlı liselerimizde programlar yaptık. 2014 yılı içiersinde TUİK’in açıkladığı işsizlik oranları var. İl genelindeki oranları açıklanmadı. 2013 yılında Karabük’te işsizlik oranı 7.5 dolayındaydı. 2014 yılı ise 2015 yılının ilk üç ayı içersinde açıklanacak. TUİK’in yaptığı çalışmalar sonucunda Türkiye genelinde işsizlik oranı 9.8 olarak açıklanırken, biz Türkiye ortalamasının altındayız. Bizim en büyük sorunumuz mesleksizlik. İŞKUR’dan iş taleplerine baktığımızda işçi talep eden çok firmamız var. Bizim ise en büyük sorunumuz talep edilen işgücüne doğru meslekte ve bu işi biliyorum diyen kişileri bulmakta sorun yaşıyoruz. Bizde kendi eğitim planlarımızda meslek eğitim kurslarımızın sayısını ne kadar attırabilirsek, son derece faydalı olacağımızı düşünüyoruz. İşgücü iş başı eğitim programı dediğimiz projemizin öne çıkartılmasını düşünüyorum. Şuan 350 civarında işsizimiz işi işbaşında öğreniyor. Bir fiil işverinin yanında çalışarak öğrenilen bir proje. Geçen hafta Yenice’de bunla ilgili bir protokoller imzaladık. Son aşamasına geldiğimiz Serbest Muhasebeciler Odamızla ön muhasebe ve muhasebe elemanı yetiştirme kursumuzunda protokol aşamasına geldik. Bu projemizin de Karabük’te muhasebe alanında ihtiyaç duyulan ara eleman açığını kapatacağını düşünüyorum. Buda 20 kişilik bir proje. Bununda yanında seçmeleri yapılan çağrı merkezi ile ilgili gelişme var. Karabük’te ve İstanbul’da çağrı merkezinde öncü olan bir firma yeni bir yatırımla Karabük’e geldi. Bir doğalgaz firmasının çağrı merkezini Karabük’e kuruyor. İlk etapta 35 kişilik personel seçmesini gerçekleştirdiler. Güzel bir program ve tamamı yüksek okul mezunu olan kişilerden seçildi. Bugünden itibaren eğitime alındı ve önümüzdeki hafta Türkiye genelinde çağrıları almaya başlayacak” dedi.
İŞSİZLİK FONUNDAN 400 KİŞİ FAYDALANIYOR
2015 yılı içinde 2014 yılı işgücü piyasa analiz çalışmalarının sonuçlarını değerlendirdiklerini de anlatan, Coşkun Güven, “2015 yılında hangi mesleklerde açık işlerimiz olma ihtimaline karşı eğitim planımızı belirleyerek eğitimlere devam edeceğiz. Bunun yanında kurum olarak işsizlik sigortasında vatandaşlara 6 ile 10 ay arasında geçici gelir desteği sağlıyoruz. Her ay Karabük’te 350 ila 400 kişi işsizlik fonundan para alıyor. En düşüğü 450 ile 950 arasında ödenen bu paralar aylık 250 bin lirayı buluyor. Okullarımızın eleman ihtiyacını karşılamak adına toplum yararına çalışma programı ile ilgili duyurumuz vardı. İl genelinde şuan 500 kişi toplum yararına çalışma programında 9 aylık olmak üzere işe başlattık. Amacımız geçici bir gelir desteği sağlamakla birlikte kişilerin daha sonraki dönemde kolay iş bulma imkanlarını da geliştirme hedefi içersindeyiz” ifadesinde bulundu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rektörü Kırışık, TEKNOFEST Güneydoğu’da Selçuk Bayraktar ile buluştu

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
05 Ekim, 2026 15:37 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 168
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile bir araya geldi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Selçuk Bayraktar ile görüşerek festival alanındaki KBÜ stantlarını ziyaret etti.
Görüşmede, Millî Teknoloji Hamlesi kapsamında üniversitelerin üstlendiği rol ile araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmaları ele alındı.
Temaslarının ardından festival alanındaki Karabük Üniversitesi stantlarını ziyaret eden Kırışık, finalist öğrencilerle bir araya gelerek ekiplerin geliştirdiği projeler hakkında bilgi aldı.
Öğrencilere başarı dileyen Kırışık, üniversitenin TEKNOFEST yarışmalarındaki performansına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kırışık, son üç yılda TEKNOFEST’e başvuran KBÜ ekiplerinin sayısının yüzde 161,5 artışla 65’ten 170’e, ön elemeyi geçen ekip sayısının ise 41’den 87’ye yükseldiğini belirtti.
2026 finallerinde 15 KBÜ ekibinin yarıştığını, 13 ekibin ise projelerini festival alanında sergilediğini aktaran Kırışık, öğrencilerin Hyperloop, su altı sistemleri, çip tasarımı ve yapay zeka gibi farklı alanlarda çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.
Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda Türkiye ikincisi olan PARTECH Hyperloop Takımı başta olmak üzere tüm finalist öğrencileri tebrik eden Kırışık, gençlerin yenilikçi projeler geliştirme süreçlerini desteklemeyi sürdüreceklerini kaydetti.
Kırışık, öğrencilerin fikirlerini sahada uygulanabilir projelere dönüştürmelerini destekleyen bir üniversite ortamı oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, Türkiye Yüzyılı vizyonu ve Millî Teknoloji Hamlesi doğrultusunda üniversitenin araştırma, geliştirme ve yenilikçilik kapasitesini artırmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.