Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver

Engelli aracıyla kazaya maruz kalan kadın, o anları anlattı

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
10 Mayıs, 2018 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 22
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal


Karabük’te trafik kazasına maruz kalan engelli sürücü tedavisinin ardından taburcu oldu. Elektrikli aracı kullanılamaz hale gelen kadın, aracı tamir oluncaya kadar tekerlekli sandalye ile ulaşımını sağlayacak.
Kaza, geçen 6 Mayıs günü Karabük – Safranbolu karayolu Namal kavşağında kaza meydana geldi. İddiaya göre, yeşil ışık yandıktan sonra kavşaktan karşı şeride geçmeye çalışan Dilek Arı’nın kullandığı elektrikli engelli araca, Safranbolu istikametinden gelen ve kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen Kutay Yenidoğan yönetimindeki 78 SU 036 plakalı otomobil çarptı. Kazada talihsiz kadın şans eseri otomobilin altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Müzik dinlerken kazayı fark etmedi
Arı, çarpmanın etkisiyle engelli aracından yola fırladı. Bu sırada araç içinde yüksek sesle müzik dinleyen sürücü, engelli kadının kendine çarptığını fark etmeyerek yoluna devam etti. Ambulansa konulan engelli sürücü Arı, daha sonra Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Olayın şokunu atlattıktan sonra İHA’ya açıklamalarda bulunan Dilek Arı, kazadan sonra maddi hasara uğrayan aracının tamir edileceği güne kadar tekerlekli sandalye ile ulaşımını sağlayacak. Tekerlekli sandalye ile üye olduğu derneğe giderek vakit geçiren Arı, o anları anlattı.
Dilek Arı, kendisinin ışık ihlali yapmadığını ve bu iddiaların tam aksinin yaşandığını belirterek olayı şu ifadelerle anlattı:
“Babam rahatsızdı, hastane dönüşü kavşağının oradan çevre yola girerek beklemeye başladım. Bize kırmızı yanıyordu. Sonra ışıklar değişmeye başladı. Safranbolu istikametinden gelen tarafa sarı yandı, bizim tarafımızda yeşil ışık yandığından ben hareket ettim. Kırmızı ışıkta sarı bir aracın bana vurduğunu fark ettim. Sadece diyebildiğim ‘bu nereden çıktı’ oldu. Diğer araçların hepsi duruyordu. Kendi istikametindeki trafik ışıklarını ihlal ederek bana vurdu. Vurduktan sonra basında, araca benim vurduğum yazılıydı. Işık ihlalini yapan ben değilim. Çünkü benim kullandığım elektrikli bir araç. Ben o araca çarpmadım, o araç bana çarptı.”
Karabük Sakatlar Derneği Başkanı Muhittin Yılmaz, sürücülerin yayalara ve engellilere dikkat etmesini, kurallara uymalarını istediğini belirterek, “Birçok engelli arkadaşımız trafik kazası sonucu ya hayatını kaybetmekte veya sakat kalmakta. Kimsenin sakat kalmasını istemeyiz. Biz zaten hayatın zor olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Faciadan kıl payı kurtuldular

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
29 Eylül, 2026 12:36 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 382
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük‘ün Eflani ilçesinde hatalı sollama yapan hafif ticari araç, karşı yönden gelen minibüsle burun buruna geldi. Sürücülerin son anda yaptığı manevralarla muhtemel kaza önlenirken, tehlikeli anlar araç kamerasına yansıdı.
Olay, Karabük-Eflani kara yolu Kırıklar mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yağışlı havada Eflani istikametine seyreden minibüs, virajı döndüğü sırada önündeki çekici sollayan hafif ticari araçla karşı karşıya geldi. Karşı yönden gelen araçları fark eden sürücüler, son anda yaptıkları manevralarla kafa kafaya çarpışmaktan kurtuldu. Yaşanan tehlikeli anlar, minibüsün araç kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Kavşağa tersten girdi

Diğer yandan Safranbolu ilçesinde kavşağa tersten giren minibüs sürücüsü, diğer sürücülere zor anlar yaşattı. Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Emek Mahallesi Kavşağı’nda, Karabük yönünden gelerek kavşağa giren bir otomobilin sürücüsü, ters yönden gelen minibüsle karşı karşıya kaldı. Karşısında bir anda minibüsü gören sürücü büyük şaşkınlık yaşadı.
Tehlikeye aldırış etmeden kavşakta ters yönde ilerlemeyi sürdüren minibüs yoluna devam ederken, yaşanan o anlar ise otomobilin araç içi kamerasına anbean yansıdı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.