Sabancı

DOKTOR ADAYLARI BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
16 Kasım, 2018 16:41 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 25
Okuma Süresi: 2dk
Cengiz Ünal

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.
15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda düzenlenen törene; KBÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Bünyamin Şahin, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doç. Dr. Erkan Doğan, öğretim üyeleri ile çok sayıda tıp fakültesi öğrencisi ve aileleri katıldı.
Tören öncesi konuşan Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bünyamin Şahin, Karabük Üniversitesini birincilikle tercih eden veya temsil eden öğrencilerin her zaman Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesinin hep olumlu yönlerinden söz ettiklerini ve 6 yıllık eğitimleri boyunca bu olumlu yönleri görmeye devam edeceklerini söyledi.

“Tıp Fakültesi üniversitemizin lokomotifleri arasında”
Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi hakkında genel bilgi veren Şahin, “79 öğretim üyemiz, 23 de uzmanlık öğrencimiz bulunmaktadır. Öğretim üyelerimiz genç, dinamik ve kendilerini tıp eğitimine adamış akademisyenlerden oluşmaktadır. Fakültemizde diğerleri ile mukayese edildiğinde yüksek donanıma sahip temel tıp bilimleri ile klinik ve mesleki beceri laboratuvarlarımız, simüle hasta muayene odalarımız bulunmaktadır. Tıp Fakültemiz kuruluşundan itibaren göz önüne alındığında üniversitemizin lokomotifleri arasında gelmiştir. Bizler hoca olmamızın yanında çocukların velisi olarak görüyoruz. Kendi çocuklarımız için ne yapıyorsak sizin çocuklarınız için de aynı işlevi yapacağız. Bu güzel günde mutluluğu beraber yaşamamıza vesile olan ailelere öğrencilerimize ve tüm katılanlara teşekkür ediyorum. Önlük giyme töreninin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı ise kendi kızının da bu yıl Tıp Fakültesini kazandığını, kızının önlük giyme törenine katılamadığını söyleyerek “Sizlerin önlük törenine katılarak bu eksikliği giderdiğimi düşünüyorum. Bu nedenle gerçekten duyguluyum” dedi.

“İyi bir hekim olmak için iyi bir insan olmak gerekiyor”
Doktorluğun çok zor bir meslek olduğunu belirten Sarı, ayrıca bu mesleğin dünyanın en şerefli mesleği olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:
“Bu meslekte iyi olmak için, iyi bir hekim olmak için iyi bir insan olmak gerekiyor. Erdemli, ahlaklı ve şerefli bir insan olmak gerekiyor. Mesleğin temeli bu arkadaşlar. İyi insan olduktan sonra bilimin ışığında bilgi ve becerimizi arttırarak meslekte daha üst noktalara gelmeye çalışmalıyız. Bilim her zaman ilerliyor ve her gün yeni bilgiler katılıyor. Bu bilgileri takip etmek zorundayız. Bu noktaya gelene kadar öğrencilerimiz çok büyük başarılar elde ettiler. Pek çok sınavdan geçtiler. En son üniversite sınavında dereceye girerek 2 milyon kişi arasında yüzde 1’lik dilime girerek bu fakülteyi kazanmayı hak ettiler. Arkadaşlarımız bugüne kadar gösterdikleri çabayı bundan sonra daha fazla göstermek zorundalar. Zaman zaman karamsarlığa düştüğünüz, bırakmak istediğiniz zamanlar olacak. Ama o duruma düştüğünüzde şunu unutmayın. Başarı için bir dönem bedel ödemeyenler başarısızlığın bedelini bir ömür boyu öderler.”
KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Erkan Doğan, 4. sınıftan itibaren Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapacak öğrencilere en iyi şekilde hizmeti öğretmek, tıbbi alt yapı, donanım ve fiziki şartları sağlayarak eğitimlerini en iyi şekilde tamamlamaları için çabaladıklarını belirtti.
Konuşmaların ardından öğrenciler önlüklerini giydi. Tören hatıra fotoğrafının çektirilmesi ile sona erdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’nun girişine modern kavşak

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
06 Kasım, 2026 16:24 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 277
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

AK Parti Karabük heyeti, Safranbolu ilçesinde yürütülen yol ve kavşak çalışmalarını yerinde inceledi.
Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç , Safranbolu girişinde Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen yol ve kavşak çalışmalarını yerinde inceledi.
Karabük-Bartın-Kastamonu kara yolu güzergâhında bulunan 2 kilometrelik Safranbolu yolunda zemin iyileştirme, drenaj, bitümlü sıcak karışım ve tretuvar çalışmaları yürütülüyor. Güzergahın 1,6 kilometrelik bölümü sıcak asfaltla tamamlanarak trafiğe açıldı. Safranbolu-Bartın ayrımında bulunan Baba Sultan Kavşağı da trafik güvenliğinin artırılması amacıyla yeniden düzenleniyor. 32 metre yarıçaplı modern dönel kavşak olarak projelendirilen kavşağın büyük bölümü tamamlanırken, kalan imalatların bitirilmesiyle 2 kilometrelik yol kesiminin tamamının hizmete sunulması hedefleniyor.
İncelemelere AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ile Safranbolu İlçe Başkanı Yasin Aydın eşlik etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.