Sabancı

Çetinkaya: “Karabük, Üretimin ve Emeğin Simgesidir”

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
03 Nisan, 2026 09:51 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 357
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 3 Nisan Karabük’ün kuruluşunun ve Demir Çelik fabrikalarının temellerinin atılışının 89. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Çetinkaya mesajında şu ifadelere yer verdi:

“3 Nisan 1937, Karabük’ün şehir kimliğine kavuştuğu ve ülkemizin sanayileşme yolculuğunda öncü bir adımın atıldığı tarih olarak hafızalarımızda müstesna bir yere sahiptir. KARDEMİR’in temellerinin atılmasıyla birlikte Karabük, emeğin, üretimin ve kalkınmanın simge şehirlerinden biri haline gelmiştir.

Cumhuriyetimizin sanayi vizyonunun en güçlü örneklerinden biri olan bu adım, yıllar boyunca binlerce insanımıza ekmek kapısı olmuş, şehrimizin gelişimine yön vermiştir. Bugün sahip olduğumuz birikim, geçmişte atılan bu sağlam temelin en önemli göstergesidir.

Karabük Belediyesi olarak; bu güçlü mirası Türkiye Yüzyılı vizyonuyla buluşturuyor, şehrimizi üretimde, istihdamda ve şehircilikte daha ileri bir noktaya taşıyacak adımları hayata geçiriyoruz. Şehri İmar, Gönülleri İhya anlayışıyla Karabük’ümüzü daha yaşanabilir, daha güçlü ve daha müreffeh bir geleceğe hazırlıyoruz.

Bu anlamlı gün vesilesiyle; Karabük’ün kuruluşunda emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm devlet büyüklerimizi, KARDEMİR’in temellerini atanları ve alın teriyle bu şehri büyüten emekçilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Tüm hemşehrilerimin 3 Nisan Karabük’ün kuruluşunun 89. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.

Terminal Lokantasında fiyatlar uygun

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
26 Ekim, 2026 12:51 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 286
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

Karabük Belediyesi Terminal Lokantası, hijyen şartlarına uygun hazırlanan yemekleri ve ekonomik fiyatlı tabldot menüleriyle vatandaşlara hizmet veriyor.
Karabük Şehirler Arası Otobüs Terminali’ndeki Belediye Terminal Lokantası, çorba, sulu yemek, pilav ve tatlı seçeneklerinden oluşan tabldot menüleriyle vatandaşlara ekonomik yemek alternatifi sunuyor.
Karabük Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde yenileme çalışmalarıyla modern bir görünüme kavuşan lokantada, çorba, sulu yemek, pilav ve tatlı seçenekleri sunuluyor. İşletmede ayrıca sabah kahvaltısı için börek de bulunuyor.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, terminaldeki yenileme çalışmalarının hizmet kalitesini artırmayı amaçladığını belirtti.
Terminal Lokantası’nda tabldot menü uygulamasını başlattıklarını aktaran Çetinkaya, mutfakta hijyen standartlarını koruyarak vatandaşlara güvenilir gıda sunmayı öncelik olarak gördüklerini ifade etti.
Çetinkaya, hem Karabüklülerin hem de terminali kullanan yolcuların lezzetli, doyurucu ve bütçelerine uygun yemek seçeneklerinden yararlanmasını hedeflediklerini kaydetti.