Sabancı

AK PARTİ’DEN MÜSİAD ZİYARETİ

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
26 Ocak, 2015 19:04 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 23
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Genç MÜSİAD Çorum Şube Başkanlığına seçilen Alper Tığlı’yı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

MÜSİAD’ın Türkiye’de Anadolu sermayesini temsil etmesinden dolmayı önemli bir yere sahip olduğunu belirten AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, Anadolu sermayesini temsil eden yapıların ülkeyi değiştirme ve geliştirme imkanının fazla olduğunu belirtti.

Bir toplumun değişimi için özgüvene ihtiyaç duyulduğunu bununda Anadolu sermayesinde varolduğunu dile getiren Uslu, “İstanbul sermayesi, işgal döneminde tavrını memleketten yana koymamıştır. Tercihlerini işgalcilerden yana kullanmıştır. Bu tarihi bir vakadır. Bizim Türkiye’nin geleceği için kaygılanan yapılara ihtiyacımız var. Siyasi partiler ya da iş adamlarının bir araya gelerek kurdukları yapılar birbirlerinin alternatifi ya da rakibi değildir. Tek başına kurtuluş yok, ya hep beraber ya hiç birimiz. Biz hep beraber diyenlerdeniz. Dünya halen küresel krizin etkisinden kurtulamadı. Türkiye hâlâ yatırım açısından cazip bir ülkedir. Genç arkadaşlarımızın girişimciliği bizi umutlandırıyor.”

Demiryolunun Çorum’dan geçecek olması, ‘Sadece Çorum’dan tren geçecek’ diye bakılabilecek kadar küçük bir proje olmadığının altını çizen Uslu, “İki hatlı olarak inşa edilecek olan demiryolumuzdan hem hızlı tren hem de yük treni geçecek. Çorum’un Kuzey ve Güney aksından Türkiye’ye bağlanması anlamı taşıyan proje ayrıca Rusya ile yapılan Feritren Projesi kapsamında büyük bir değer taşıyor. Rusya-Mersin bağlantısının Çorum’dan geçiyor olması ticari ve siyasi açıdan Çorum’a önemli kazanımlar sağlayacak. 160 kilometrelik tren yolu, ayrıca bölge barışına da ciddi katkılar sağlayacak bir stratejik önem içeriyor. Yozgat’a yada Amasya’ya bakıp kendimizi küçümsemenin bir faydası yok. Eksikleri elbette söyleyeceğiz. 4 yıllık dönemimizin her gününün dolu dolu ve yoğun geçtiği konusunda ben iddialıyım. Çorum’a önemli hizmet ve yatırımlar kazandırdık” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KARDEMİR’de yeni yönetim belirlendi

Karabük Haber Avatarı
Karabük Haber tarafından
22 Ekim, 2026 16:13 tarihinde yayınlandı
0
0
Tıklanma: 350
Okuma Süresi: 1dk
Cengiz Ünal

KARDEMİR A.Ş.’nin bugün gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulu’nda yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi. A, B ve D grupları ile bağımsız üyelerden oluşan yeni yönetim kurulu şekillendi.

Karabük’ün en önemli sanayi kuruluşlarından KARDEMİR A.Ş.’de bugün gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul’un ardından yeni yönetim kurulu üyeleri belli oldu.

Genel kurulda yapılan belirlemelere göre yönetim kurulu üyeleri A Grubu, B Grubu, D Grubu ve bağımsız üyelerden oluştu.

Yönetim kurulunda yer alan isimler şöyle:

A Grubu

  • Muhammed Ali Oflaz
  • Ercüment Arvas
  • Fatih Mehmet Erkoç
  • Yusuf Canbolat

B Grubu

  • Kamil Güleç
  • Mustafa Aydın

D Grubu

  • Gürsoy Erol

Bağımsız Üyeler

  • Suat Sarıgül
  • Cahit Ensari
  • Arif Nihat Güllüoğlu
  • Metin Yerebakan

KARDEMİR’de yeni yönetimin belirlenmesiyle birlikte gözler, önümüzdeki dönemde şirketin izleyeceği yönetim ve yatırım politikalarına çevrildi. Yeni yönetim kurulunun görev dağılımı ve alacağı kararlar, şirketin geleceği açısından yakından takip edilecek.

 

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.